Beauty tips voor beginners.

Toen ik met beauty begon wist ik niet waar ik moest beginnen. Ik deed maar wat. Ik hou me nu al een paar jaar met make-up bezig. Ik heb hierdoor kennis die voor mij vanzelfsprekend zijn maar misschien voor echte beginners niet. Ik deel ze in deze post.

Make-up tips

  1. Vind je kleur en ondertoon.

Veel beauty producten zien er anders uit op een andere huidskleur en ondertoon. Het is belangrijk om te weten wat die van jouw is. Op het internet staan verschillende artikelen of video’s die je uitleggen hoe je die van jouw kan bepalen. Even zoeken dus.

2. Duurdere make-up is niet altijd beter.

Dit is ook een hele belangrijke die ik heb geleerd. Tuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel maar het is echt niet zo dat als je iets heel duurs koopt het gelijk goed en beter is. Kijk voordat je iets koop goed naar reviews online.

3. Reinig je gezicht goed.

Ik blijf het zeggen: Reinig je gezicht goed en gebruik een créme. Ja ook als je nog een jonge gezonde huid hebt kun je gewoon een dag créme gebruiken.  Als je je gezicht niet reinigt wordt dit natuurlijk vies en dat is niet gezond voor je huid.

20150712_151938

4. Gebruik kwasten.

Kwasten maken echt het verschil! Goed vloeibare dingen hoef je meestal niet aan te brengen met een kwast. Het werkt wel preciezer. Gebruik je poederige producten zoals oogschaduw dan zijn kwasten echt een must. Je kunt er gewoon veel beter mee werken. En voor kwasten hoef je echt geen bergen met geld neer te leggen want je kan ze soms gewoon vinden op Ebay.

5. Oefening baart kunst. 

Zoals alles in het leven moet je oefenen om iets goed te kunnen. Denk niet dat je in een dag de looks van Nikkietutorials feilloos kunt namaken. Oefenen, oefenen, oefenen. Kijk veel op blogs of youtube’s naar tutorials en looks. En probeer iedere dag iets anders uit.

6. Highlighter.

Als beginner zou je niet snel voor dit product kiezen maar het is zo mooi en als je er niet te veel van aanbrengt krijg je een prachtige glans. Dit is echt een van mijn favoriete producten.  Op dit moment zitten er hele mooie in het nieuwe assortiment van Etos. Zeker even checken.

20151012_191221

7. Primen.

Heel belangrijk is het om je make-up goed te primen. Dit houdt in dat je make-up beter en langer blijft zitten. Vooral voor oogschaduw vindt ik oogschaduw primer heel belangrijk. Je kan ook kiezen voor gezichts primer en een settingsspray om de overige make-up te primen.

8. Combineren/niet te veel.

Probeer je look goed te combineren. Een felle oogschaduw met felle lippen is misschien een beetje iets te veel van het goede. Natuurlijk is het je eigen stijl en eigen keus maar probeer je look goed te combineren met kleuren die bij elkaar passen.

9. Lip Liner.

Lip liner is ideaal voor beginners. Je kunt hiermee de randen van je lippen inkleuren zodat lipstick makkelijker aan te brengen is. Je kunt met lip liner heel precies werken. Je kan lip liner ook gewoon gebruiken voor het inkleuren van je hele lip. Kijk wel uit, want lip liner kan erg droog zijn.

10. Beauty is leuk.

Vergeet niet dat make-uppen en beauty leuk hoort te zijn. Het is niet erg dat je nog geen perfecte look kunt maken. Beauty hoort iets leuks te zijn, dat moet je niet vergeten.

Heb jij wat aan deze tips?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

You may also like

Geen reacties

  1. het zijn inderdaad heel erg handige tips, zelf heb ik altijd zoiets van, acht ik probeer wel en het komt wel in orde, maar tips zij natuurlijk altijd handig als je begint met make uppen…

Geef een reactie