10 favoriete albums van 2016 deel 1

Je ziet natuurlijk overal de trowback posts over 2016 als paddenstoelen uit de grond opstijgen. Het is al twee weken 2017 maar toch wilde ik even mijn favoriete muziek albums delen van 2016. Er komen hierna geen throwback posts meer (behalve natuurlijk deel 2), I promise!

  1. Beyoncé – Lemonade

Afbeeldingsresultaat voor beyoncé lemonade

Dit is denk ik zeker een van mijn echte favoriete albums, misschien wel aller tijden. Er zit gewoon zoveel verhaal en power in dit album, echt heel mooi. En wat een comeback heeft Beyoncé gemaakt met dit album, zeg.

2. Ariane Grande – Dangerous Woman

Afbeeldingsresultaat voor dangerous woman

Ook Ariana Grande heeft mij flink verbaast over haar album. Ik vond haar eigenlijk niet écht meer leuk, ik vond mezelf een beetje oud worden voor haar en haar liedjes. Maar sinds het album Dangerous Woman ben ik weer helemaal fan!

3. Lady Gaga – Joanne 

Afbeeldingsresultaat voor joanne lady gaga

Joanne is ook zeker een heel goed album wat is uitgebracht in 2016. Een hele andere kant van Lady Gaga dan we normaal gezien hebben. In het begin was het voor mij wel een beetje wennen maar nu vind ik haar stijl zo leuk geworden.

4. Zayn – Mind Of Mine

Afbeeldingsresultaat voor mind of mine zayn

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met Zayn. Zijn gedrag de laatste tijd vind ik niet echt oké, daarentegen weet ik natuurlijk niet wat er allemaal precies speelt in zijn leven en waarom hij bepaalde dingen zo heeft gedaan. Wel bracht hij zijn eerste solo album uit en ja eerlijk is eerlijk, goed is het album wel.

5. The Weeknd – Starboy 

Afbeeldingsresultaat voor starboy the weeknd

Eigenlijk vond ik Starboy van The Weeknd niet eens het best album wat is uitgebracht door hem. Ik vond zijn oude albums toch een stuk leuker eerlijk gezegd. Toch verdient Starboy wel een plekje in de top 10 van 2016 want het was wel gewoon een leuk album.

6. Tove Lo – Ladywood

Ladywood vond ik ook echt een ontzettend tof album. Het album is uitgebracht door Tove Lo en ik vind haar persoonlijkheid sowieso erg tof. In de liedjes hoor je ook gewoon haar verhaal en dat is zeker gelukt.

7. The 1975 – I like it when you sleep, for you are so beautifull yet so unaware of it

Ook wel echt een heel mooi album. The 1975 maakt eigenlijk nooit muziek in hetzelfde genre en dat is ook weer met dit album te merken. De liedjes van dit album vind ik heel mooi en ”real”. Echt een beetje zoals ik van the 1975 gewend ben.

8. DNCE – DNCE 

Afbeeldingsresultaat voor dnce album

DNCE van DNCE is niet persé een geweldig mooi album, wat ik normaal zoek in muziek die ik leuk vindt. Maar DNCE is wel echt een heel vrolijk album, om lekker op te dansen en lol mee te maken. Vandaar dat ik dit wel als een favoriet album beschouw.

9. Bastille – Wild World

Afbeeldingsresultaat voor wild world bastille

Dit is echt een van mijn favoriete albums ALL TIME. Ik vind werkelijk waar ieder liedje wat op dit album staat echt helemaal te gek. Ik hoor eigenlijk niet heel vaak iemand die écht fan van Bastille is, jammer.

10. Shawn Mendes – Illuminate

Afbeeldingsresultaat voor illuminate shawn mendes

Jaja en daar heb je Shawn Mendes met zijn album illuminate. Natuurlijk kennen we allemaal wel de nummers Mercy en Treat You Better maar er zitten echt nog een paar andere goede nummers tussen.

Wat is jou favoriete album van 2016?

You may also like

Geef een reactie