Lifestyle

Favoriete bordspellen

Misschien een beetje ouderwets maar ik hou best wel van bordspellen. Gewoon lekker gezellig samen met famillie of vrienden een spelletje spelen. Een paar snacks erbij en een gezellige muziek playlist en de avond is compleet. Vandaag deel ik mijn favoriete bordspellen.

spellen

Monopoly

Iedereen kent Monopoly denk ik wel, het spel waar je uiteindelijk de rijkste moet worden en je medespelers failliet moet spelen. Of je geluk moet hebben of slim moet spelen zijn de meningen over verdeeld maar leuk vind ik hem wel.

 De Kolonisten Van Catan 

Afbeeldingsresultaat voor de kolonisten van catan

Dit is eigenlijk ook een soort van monopoly wat ik laatst heb ontdekt. Met dit spel moet je bepaalde grondstoffen verzamelen om onder andere huizen en steden te maken. Hier krijg je punten voor en bij een x aantal punten win je. I’m hooked.

 Het Logo spel

Dit is eigenlijk echt een dom spel maar wel super leuk. Volgens mij is het niet eens meer verkrijgbaar (ik kan het niet vinden).  Ik speel dit altijd bij een goede vriendin die hem heeft. Bij dit spel moet je vragen beantwoorden over merken en natuurlijk de logo’s. Als je de vraag goed hebt mag je verder, wie als eerst bij de finish is wint. Super simpel maar erg leuk.

Scrabble 

Afbeeldingsresultaat voor scrabble

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo goed in scrabble maar toch is het leuk om te zien welke woorden er verzonnen worden tijdens dit spel. Met dit spel moet je dus woorden maken met de letter die je hebt. Hoe moeilijker de letter hoe meer punten. Degene met de meeste punten wint.

Stratego 

Afbeeldingsresultaat voor stratego

Het spel waar je strategisch moet nadenken om de vlag van de tegenpartij te veroveren. Een ideaal spel om te spelen met zijn tweeën (het kan ook maar met twee spelers). En daarnaast hou ik wel van spelletjes waar je een beetje moet nadenken.

Wat is jou favoriete bordspel?

Geef een reactie