Lifestyle

Wat kan je met washi tape? – 10 dingen die je met washi tape kunt doen

Wat kun je doen met washi tape

Washi tape is niet meer weg te denken uit de do it yourself wereld. Ook ik gebruik washi tape voor alles en nog wat. Vandaag deel ik 10 van de vele dingen die je met washi tape kunt doen. Want er is meer mogelijk dan je denkt. Kijk je met me mee met het artikel ”wat kun je met washi tape”?

Ik denk dat de meeste wel weten wat washi tape is maar voor degene die dit niet weten: washi tape is eigenlijk een soort gekleurd plakband met een leuk patroontje. Washi tape is meestal best wel goedkoop en is te koop onder andere bij Hema en Action.  

Planning maken

Ik gebruik washi tape om planningen te maken. Zowel voor school als voor mijn blog. Plannen is niet een taak die ik erg leuk vind maar washi tape maakt het een stuk leuker. Geschreven planningen werken voor mij toch het beste en doordat hij er door washi tape leuk uit ziet is het makkelijker om hem bij te houden.

Sleutels labelen

Sleutels zien er gewoon saai uit. Als je veel sleutels hebt die er een beetje hetzelfde uit zien is het lastig om ze te onderscheiden. Met washi tape kun je ze labelen met een mooi stukje. Ziet er mooier uit en jij hoeft niet meer 3 minuten te verspillen doordat je de verkeerde sleutel in het sleutelgat probeert te krijgen.

Make-up versieren

Washi tape kun je ook gebruiken om je make-up verpakking te versieren. Denk bijvoorbeeld aan nagelak potjes (het steeltje) lipsticks en oogschaduw paletten. Zo ziet het er net iets leuker uit en vooral als het product al wat ouder is en er wat oud en viezig uit ziet.

wat kun je met washi tape

Waxine lichtjes versieren

Waxine lichtjes met washi tape staat heel erg leuk. Het is toch net weer wat anders dan zonder en het geeft gelijk een andere sfeer aan je kamer. Vooral nu het herfst en winter weer er aan komt is het hartstikke gezellig om wat waxine lichtjes op tafel te hebben staan.

Notitie’s

Notitie’s maken (vooral in de les) is best wel saai. Je kunt dit opleuken met washi tape. Je kunt bijvoorbeeld een lijn washi tape zetten aan het begin van een notitie en dan met een zwarte pen of stift de titel er op schrijven. Ook kun je bijvoorbeeld een hokje maken van washi tape voor iets belangrijks. Zo ziet het er wat leuker en netter uit.

Potloden en pennen

Met washi tape kun je je potloden en pennen mooi versieren. Je kan je pen of potlood helemaal versieren of alleen een randje als je hem nog wilt onderscheiden. Je kan natuurlijk ook washi tape kiezen in de kleur van de pen of potlood om hem te kunnen onderscheiden.

wat kun je met washi tape

Als plakband gebruiken

Plakband is handig maar het ziet er niet mooi en leuk uit. Je kan natuurlijk ook washi tape gebruiken als plakband gebruiken. Je moet dan wel echt goede hebben want sommige plakken niet heel erg goed. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken om cadeautje’s in te pakken.

Computer versieren

Ik gebruik ook washi tape om mijn computer te versieren. Ik doe het bijvoorbeeld op mijn ingebouwde camera en op mijn spatie balk. Zo ziet je computer er net wat leuker en persoonlijker uit. Je kunt ook bijvoorbeeld je hele toetsenbord versieren met verschillende kleuren.

Kunst

Als je artistiek bent ingesteld kun je zelfs een kunstwerk maken van washi tape! Zo kun je bijvoorbeeld een kunstwerk op je muur maken. Er is zoveel mogelijk. Er zijn veel inspiratie blogs en youtube’s die zulke dingen doen in Do It Yourself vorm, dus zeker even op googlen.

Boeken legger maken

Je kunt een boekenlegger kopen maar je kan er ook gewoon zelf een maken met washi tape. Misschien is die nog wel leuker dan dat je er een zou kopen. Neem een stukje karton, dik papier of plak een aantal papiertjes op elkaar. Daarna kun je hem gewoon versieren zoals jij hem wilt. En een voordeel is ook dat jij zelf het formaat kan bepalen.

Zo! Nu kun jij even vooruit met de washi tape.

Wat doe jij graag met Washi Tape?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

0 thoughts on “Wat kan je met washi tape? – 10 dingen die je met washi tape kunt doen”

Geef een reactie