Lifestyle Muziek

10 Redenen waarom spotify geweldig is.

De mensen die mij kennen weten dat ik Spotify echt geweldig vind. Spotify is op dit moment een van mijn favoriete apps en ik kan absoluut niet zonder. In deze post vertel ik jullie waarom spotify zo geweldig is en waarom je het absoluut moet installeren.

spotify-logo-horizontal-black

Voor de mensen die spotify niet kennen: Spotify is een muziek app waar je muziek op kan afspelen. Je hebt een gratis versie en een premium. Ikzelf heb een premium account, dat kost 10 euro per maand. Ps. Ik word niet gesponsord door Spotify ofzo, ik vind spotify echt geweldig, haha.

  1. Bijna alle muziek staat erop.

Je hebt meerdere apps voor muziek maar op vele staan niet alle muziek. Op spotify staat echt bijna alle muziek die ik wil luisteren. Er zijn natuurlijk uitzonderingen van artiesten die hun muziek niet beschikbaar stellen maar over het algemeen staat alles er op en gelijk als het uit is.

2. Playlisten.

Je kunt je eigen playlisten maken en delen. Zo heb ik bijvoorbeeld een playlist met alle muziek die ik luister, een playlist voor nieuwe muziek, een sport playlist en ga zo maar verder. Deze playlisten kun je delen en je kunt ook playlisten van andere vinden. Spotify maakt zelf ook playlisten voor bepaalde moods en gelegenheden. Dat is tof!

3. Discover weekly en new music friday.

Ik hou van nieuwe muziek ontdekken. Spotify heeft me hier heel erg mee geholpen het afgelopen jaar. Je hebt namelijk new music friday, dat is een playlist met de nieuwste muziek van die week. En ook heel tof, Discover Weekly. Dit is een playlist maar is persoonlijk gemaakt voor jou. Dit is op basis van de muziek die jij de afgelopen week hebt geluisterd. En nee, die playlist is niet flut maar ook echt leuk en het werkt.

00-discover-weekly-overview

4. Voor premium: Playlisten downloaden.

Dit is eigenlijk de reden dat ik spotify ben gaan gebruiken.Je kunt alle muziek als afspeellijst downloaden zodat je zonder internet ook gewoon muziek kunt luisteren. Vroeger downloadde ik alles (en kocht ik de cd als ik echt fan was) op mijn mobiel en dat duurde heel lang en nam veel ruimte in beslag, met spotify is dit wat makkelijker.

5. Nummerradio. 

Wat ook heel leuk is, is de nummerradio. Je kiest een nummer wat je hebt een soort van radio met soortgelijke nummers zoals die. Zo kun je weer nieuwe leuke nummer ontdekken.

6. Spotify Sessions.

Sommige artiesten doen aan spotify sessions. Dit is een soort live concert wat later te beluisteren is op Spotify en uiteraard exclusief bij Spotify. Dit zijn live versie’s van hun nummers en soms een cover van een ander liedje. Als je fan van iemand bent is dit een leuk extra’tje. Artiesten die onder andere een spotify session hebben gedaan zijn Imagine Dragons, Jason Mraz en All Time Low. Niet de minste namen dus.

Photo by Aloysius Lim

7. Running functie.

Loop jij wel eens hard? Dan heeft Spotify de ideale functie voor jou. Met deze functie kun je je tempo aanpassen (stappen/min), spotify maakt dan een soort radio met nummers op dat tempo. Je kunt uit verschillende soorten kiezen zoals recommended for you, top hits run of morning run. Voor iedere muziek liefhebber dus keuze.

8. Artiesten/vrienden volgen.

Op spotify kun je ook artiesten en vrienden volgen. Zo kun je zien wat ze luisteren en kijken naar hun playlisten. Als je een artiest volgt krijg je ook een melding wanneer ze iets nieuws hebben uitgebracht. Ook plaatsen ze soms berichten over hun muziek.

9. Spotify year in music.

Vorige jaar kreeg ik van spotify een kerst cadeautje, namelijk: My Year In Music. Hiermee kon ik zien naar bijvoorbeeld welke genres en artiesten ik het meest luisterde in 2014. Ook was er een top 100 playlist met de liedjes die ik het meest had geluisterd. Ik weet niet of er dit jaar ook een My Year In Music is maar ik hoop het wel want ik ben vooral dit jaar erg benieuwd.

10. Het werkt gewoon zoals het hoort.

Een beetje raar maar ik wilde het er toch even bij zetten. Ik heb echt veel soortgelijke apps gebruikt maar Spotify vind ik toch echt het beste. Het werkt gewoon goed. Goede kwaliteit muziek, geen reclame (premium) en slaat niet zomaar dingen over. Toppie.

Zo, dat was mijn ode aan spotify.

Hoe luister jij je muziek?

0 thoughts on “10 Redenen waarom spotify geweldig is.”

  1. Pingback: Muziek apps

Geef een reactie