Lifestyle

Bullet journal inspiratie – Toffe ideeën voor een bullet journal

Bullet journal inspiratie

Sinds kort heb ik bullet journallen ontdekt. Ik gebruik het echter niet als agenda maar om bijvoorbeeld verschillende dingen bij te houden. Het blijft altijd wel moeilijk om nieuwe dingen te bedenken om in je bullet journal toe te voegen. In dit artikel vind je 10 verschillende ideeën vor  bullet journal inspiratie!

Disclaimer: Foto’s die gebruikt zijn komen van de instagram @xmylifewithbujo. Zij maakt prachtige bullet journal pagina’s. Als je geintresseerd bent in bullet journallen neem zeker een kijkje op haar instagram. Hier kun je meer bullet journal inspiratie vinden.

  1. Serie tracker

Een van de leukste dingen om bij te houden vind ik series. Ik heb in mijn bullet journal een serie tracker waar ik bij hou bij welk seizoen van welke serie ik ben. Wanneer je niet heel veel series kijkt kun je ook ervoor kiezen om bij te houden bij welke aflevering je bent.

2. Gewicht tracker 

Wanneer je een beetje op je gewicht wilt letten kun je een gewicht tracker in je bullet journal tekenen. Ik wil trouwens hiermee niet zeggen dat je op je gewicht moet gaan letten. Je bent mooi welk gewicht je ook bent.

3. Advent kalender tracker

Dit is op dit moment niet van toepassing maar in de December maand kan dit van pas komen. Wanneer je een advent kalender bezit kun je in de advent kalender tracker verschillende dingen bijhouden. Ik heb bijvoorbeeld in mijn advent kalender tracker bijgehouden wat ik heb gekregen, wat de waarde was (prijs), wat het formaat was en wat mijn rating was (in sterren). Zo krijg je een goed overzicht of je kalender het waard was in vergelijking tot de prijs. Daarnaast vond ik het erg leuk om bij te houden.

4. Collage

Dit heeft geen functionele eigenschap voor je bullet journal maar dit is wel leuk om te doen. Je kunt bijvoorbeeld een collage maken over jezelf waar je teksjes en afbeeldingen gebruikt. Ideeën van dingen waar je nog meer een collage van kunt maken zijn bijvoorbeeld reizen die je hebt gemaakt.

5. Goals

Het is altijd fijn om goals op te schrijven. Ik zelf heb altijd het idee dat wanneer je iets opschrijft op een plek waar je vaak naar kijkt dat je goals eerder uitkomen. Een betere plek voor goals dan een bullet journal kan ik niet bedenken. Hier kijk ik namelijk wel vaak in, bijna dagelijks. Je kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld maandelijkse goals op te schrijven maar je kan ook jaarlijkse of zelfs dagelijkse goals gebruiken.

6. Hand lettering

Eerlijk gezegd ben ik niet heel goed in hand lettering. Ik ben gewoon niet zo goed in tekenen en neem vaak niet de tijd voor hand lettering. In je bullet journal kun je een paar pagina’s bewaren voor verschillende hand lettering die jij al kunt. Dit komt altijd van pas wanneer je een nieuwe pagina voor je journal gaat maken en inspiratie nodig hebt voor hand lettering.

7. Schoonmaak log

Schoonmaken is iets wat denk ik niemand zijn favoriete taak is om te doen. Wanneer je dit een beetje bij wilt houden kun je een schoonmaak log gebruiken wanneer je voor het laatst een bepaalde handeling hebt verricht. Je kunt ook een pagina wijden aan je schoonmaak routine zodat je deze erbij kan pakken wanneer je gaat schoonmaken zodat je niks vergeet.

8. Self care pagina

Ik wist niet precies hoe ik deze pagina moest noemen maar met self care pagina bedoel ik een pagina waar je ideeën opschrijft die je binnenkort wilt doen wanneer je me time hebt. Dit kan vanalles zijn, het ligt er maar net aan wat jij graag in je me time wilt doen. Dit kan bijvoorbeeld een rondje lopen zijn of een bepaald museum bezoeken. Deze pagina kun je erbij pakken wanneer je niet weet wat je moet gaan doen in je me time.

9. Budget log

Ik vind het altijd fijn om mijn uitgaven op een rijtje te hebben. Ik hou altijd bij wat ik precies uitgeef en ik categoriseer dit ook. Zo heb ik een categorie beauty, evenementen en fashion. Aan het eind van de maand kan ik dan precies percentages uitrekenen hoeveel ik aan wat heb uitgegeven. Soms een beetje confronterend!

10. To do

Ik hou van to do lijstjes. Deze kun je ook gebruiken in een bullet journal. Zo maak je het maken van een to do lijstje een stuk leuker. Je kan dit voor normale taken doen maar eigenlijk doe ik dat zelf bijna nooit. Ik gebruik dit bijvoorbeeld wanneer ik een inpaklijst maak voor een vakantie.

Welke bullet journal pagina’s gebruik jij graag in je bullet journal? Heb jij voor mij bullet journal inspiratie? 

1 thought on “Bullet journal inspiratie – Toffe ideeën voor een bullet journal”

Geef een reactie