Lifestyle

App tip: Headspace

Ik hou ervan om leuke nieuwe apps te ontdekken. Vandaag deel ik een app die ik al een tijdje ken en ik ben er erg enthousiast over. De app is gelukkig beschikbaar voor zowel Apple als Android dus iedereen kan er gelukkig gebruik van maken.

headspace.jpg

Wat is Headspace?

Dit zeggen de makers van de app:

”Headspace is meditation made simple. Install today to learn meditation and mindfulness in just 10 minutes a day. If you enjoy Take10 and want to learn more, then you can choose to continue and get access to hundreds of hours of original meditations. These include guided and unguided lessons and range from 2 to 60 minutes long.”

howitworks.png

Headspace is dus kort gezegd een meditatie app. Dat klinkt allemaal heel saai en een beetje spiritueel maar ik vind het echt heel fijn. Als je Headspace kun je gelijk beginnen met Take10. Dit zijn 10 dagen om kennis te maken met Headspace met podcasts van 10 minuten.

 

De podcasts staan in teken van het denken en hoe je je voelt per dag. Het is echt even rust na een lange dag voor mij. Headspace doe ik meestal voordat ik ga slapen om de dag even goed af te sluiten maar soms doe ik het ook als ik het even nodig heb, even weg van de drukte.

headspace-illustration-3.jpg

Als je de take 10 hebt afgerond heb je keuze om andere podcasts te volgen. Je hebt verschillende series zoals foundation, health en relationships. In deze series heb je weer keuze in andere packs zoals stress, sleep en acceptance. Zo heb je eigenlijk podcasts voor alles in het leven. Dat is heel fijn zodat je ergens naar luistert waar je mee te maken hebt.

black-and-white-creative-desk-pen-medium.jpg

Ook heb je drie andere dingen in de app. Dat is SOS, On-the-go en Classic. SOS is als je even stress hebt en een soort van meltdown hebt, kun je dit gebruiken om even te chillen. On the go kun je gebruiken in het dagelijks leven. Je kunt dit gebruiken tijdens bijvoorbeeld het koken, fietsen en lopen. Je hebt er zelfs een voor vliegangst. De laatste is classis, dat zijn een beetje standaard meditatie podcasts met of zonder tekst.

headspace_heart.png

Ik vind de app echt heel fijn. De stem van de podcasts is erg fijn om naar te luisteren. De app is erg uitgebreid, je hebt voor elk ding waar je voor zou willen mediteren wel een podcasts en ook de SOS, On-the-go en Classic functies vind ik fijn. Als laatste vind ik het uiterlijk van de app erg fijn. Het geeft rust en de animatie’s die erin zijn verwerkt vind ik heel leuk en goed gemaakt. Echt een top app dus.

Hou jij je bezig met meditatie?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

2 thoughts on “App tip: Headspace”

  1. Ik heb deze app een tijdje terug geprobeerd, maar ik ben er te ongeduldig (of veel te nuchter) voor. De tijd ging zoooo traag, terwijl het maar tien minuten was. Het is zeker een mooie app, maar ik denk dat mediteren niet mijn ding is, haha!

Geef een reactie