Lifestyle

Back to school: tips.

De scholen zijn inmiddels al begonnen of hij moet nog voor jou beginnen. Ik ben altijd best wel goed op school geweest. Ik kon goed leren en had ook een goede tijd op school. Ik deel hier mijn tips hoe je productief op school bent en een gezellige tijd hebt.

tumblr_nt4ei5hkXO1uqxlx1o1_1280

  1. Ga shoppen voor nieuwe schoolspullen.

Voorbereidingen zijn alles! Als jij gaat shoppen voor school heb je er gelijk zin in. Koop ook wat nieuwe kleding zodat je leuke nieuwe outfits kunt maken voor de eerste dagen school. En wat denk je van leuke school spullen zoals schriftjes, pennen, stempels etc. Ben ik de enige die blij word van deze kleine dingen?

2. Wees gemotiveerd.

Misschien ga jij dit jaar wel een nieuwe studie doen of een niveau hoger. Dat is natuurlijk even wennen en het kan zijn dat je onzeker bent. Wees dat vooral niet. Als je niet gemotiveerd bent voor je opleiding dan is het vanzelf niet leuk en wil je het niet. Wees positief want ik sommige landen hebben we niet eens school!

3. Doe opdrachten in delen.

Soms is het lastig om geconcentreerd een opdracht in de klas te maken wanneer iedereen in de klas praat en/of je nog een serie wilt kijken. Vooral op de hoge scholen kan je daar last van krijgen omdat er meestal geen leraar is die continu loopt te zeggen dat je moet stoppen met praten en moet werken. Doe daarom een opdracht in delen. Doe een stukje en ga dan bijvoorbeeld 10 minuten een serie kijken en daarna weer een stukje. Dit helpt voor mij altijd als ik me niet kan concentreren of iets anders wil doen.

tumblr_nt3h72yfqC1tx26npo1_500

4. Maak aantekeningen.

Ik snap dat je er geen zin in hebt of om veel schriften bij te houden maar het komt echt van pas. Zo helpt het je al als je het opschrijft, het komt dan beter in je hoofd. En natuurlijk altijd handig om te leren om nog eens te lezen als je een opdracht moet maken.

5. Slaappatroon.

In de vakantie is de tijd die je besteedt toch net iets anders dan wanneer je naar school of werk gaat. Probeer een paar dagen een vaste routine te doen zodat je een beetje in de school vibe komt. Ik doe dit door ongeveer om 11 uur mijn make-up eraf te halen, tanden poetsen en te douchen. Dan ga ik nog een tijdje in bed lezen en dan is het ongeveer half 12 en ga ik slapen. Het ligt aan mijn schoolrooster maar meestal sta ik tussen half 7 en half 9 op.

6. Tas inpakken & Kleren.

Pak de dag voordat je naar school moet alvast je tas in en kijk welke outfit je aan wilt. Dit voorkomt tijd de volgende dag en dan kan je nog een kwartiertje extra slapen. Vergeet ook de handige dingen niet in je tas te stoppen die je op school nodig kan hebben zoals deo, tampons, paracetamol en elastiekjes. Want geloof me, je zal altijd zien dat je deze spullen nodig hebt maar niet bij je hebt.

tumblr_nm8n84qlC81r9ql71o1_1280

7. Check je route.

Om stress te voorkomen is het handig om te weten hoe je naar school moet komen. Dit geld vooral als je naar een nieuwe school gaat of met het openbaar vervoer komt. Als je school op loop of fiets afstand is, is het handig om alvast een keer de route te lopen of fietsen. En als je verder moet kijk van te voren op 9292.nl (of de app) en check alvast je route.

8. Lekkere snacks.

Neem een lekkere snack mee naar school. Zo heb je iets om naar uit te kijken. Bij mij op school verkopen ze echt super lekkere broodjes. En ik vind het altijd lekker om fruit mee te nemen. TIP. Als je een laptop meeneemt in je tas doe je eten en drinken dan niet bij het vak met de laptop. Je zult altijd zien dat bij jou de verpakking scheurt van je koekje of je pakje knapt. Been there, done that…

9. Plan je huiswerk.

Dit is denk ik wel een hele belangrijke tip. Plan je huiswerk goed! Zo weet je precies wanneer je iets af moet maken en hoeveel tijd je er in moet steken. Zelf ben ik goed in plannen, als jullie willen dat ik daar nog een artikel over schrijf, laat het vooral weten! Gebruik week planners, to do lists en apps om te plannen, zo maak je het iets leuker voor jezelf.

Dat waren alle tips die ik voor jou heb! Heb jij nog een gouden tip? Laat die vooral in de comments achter.

 

0 thoughts on “Back to school: tips.”

Geef een reactie