Lifestyle

Beroepen inspiratie – Beroepen die ik wel zou willen doen

Beroepen inspiratie

Er zijn zoveel beroepen en richtingen die mij tof lijken. Ik denk persoonlijk dat je niet een droombaan kunt hebben. Zelf heb ik meerdere aspecten die mij interessant lijken en welke beroepen ik wel zou willen doen. Vandaag deel ik vijf beroepen voor inspiratie!

Commerciële economie: marketing & marktonderzoek

Ik begin het beroepen inspiratie artikel met de meest voor de hand liggende. Ik doe op dit moment de opleiding Commerciële Economie dus vind ik deze richting ook interessant natuurlijk. Het interessante er aan vind ik het marketing en onderzoek gedeelte. Het lijkt me heel tof of voor een bedrijf uit te zoeken wat er op de markt speelt en wat de klanten vinden en willen. Hopelijk denk ik daar over vier jaar nog hetzelfde over.

Toerisme: reisleider

Reizen is een van mijn grootste dromen. Het lijkt me daarom erg tof als je daar dan je beroep van zou kunnen maken op een of andere manier. Stewardess trekt me dan niet zo heel erg aangezien ik het vliegen zelf niet heel fijn vind. Iets zoals reisleider daarentegen lijkt me dan wel weer erg tof om te doen omdat je dan veel kunt reizen en ook in het land zelf kunt blijven.

Designen (van logo’s etc)

Een creatief beroep zoals het designen van logo’s en verpakkingen lijkt me ook heel gaaf. Helaas ben ik daar net niet creatief genoeg voor denk ik. Ik kan ook niet echt tekenen bijvoorbeeld. Toch heb ik altijd wel de neiging om me erg te verdiepen in designen en programma’s zoals photoshop.

Partyplanner / weddingplanner 

Iets tot de puntjes uitzoeken en plannen is een kwaliteit van mij en vind ik ook heerlijk om te doen (tot op een zekere hoogte). Het lijkt me heerlijk om van alles qua assesoires op te zoeken in een bepaald thema met een bepaald budget en daarmee mensen blij te maken. Want het is super fijn als iemand dit allemaal voor je regelt en je er niet echte omkijken naar hebt. Ik heb dit beroep al een keertje beoefent (soortvan) want ik heb eens stage gelopen bij P3 (een pop podium) bij de productie.

Beroepen inspiratie

Journalist / schrijver

Het zal je vast niet verbazen dat dit beroep erbij staat. Dit doe ik eigenlijk natuurlijk al een beetje met mijn blog. Maar het lijkt me ook heel tof om bijvoorbeeld voor kranten, tijdschriften of een website als freelancer artikelen te schrijven. De reden dat ik nooit journalistiek ben gaan studeren of iets in die richting is dat ik schrijven als het echt moet simpelweg niet leuk vind en mijn voldoening er niet uit kan halen. Wel is een bucket list dingetje van mij om ooit een boek te schrijven.

Actrice 

Ik kan totaal niet acteren of iets dergelijks en eigenlijk vind ik het op sets verschrikkelijk (op de sets waar ik aanwezig was dan, veel stress joh!). Maar toch lijkt het me erg om in een echt vette serie zoals bijvoorbeeld Game Of Thrones mee te spelen. Het uiteindelijke resultaat is het het dan allemaal wel waard denk ik zo.

Psycholoog / (loopbaan) coach

Psychologie vind ik een van de interessantste onderwerpen die er is en is een van mijn grootste beroepen inspiratie. Ik kan echt wel uren lezen en discussiëren over psychologie. Het is gewoon zo interessant om te weten waarom wij als personen dingen doen en de reden.  Ik denk dat ik psycholoog als beroep zelf wel iets te heftig vind maar bijvoorbeeld onderzoek ernaar doen of iets als coach lijkt me fantastisch.

Welk beroep lijkt jou tof om te beoefenen en uit welke sector haal jij inspiratie?

Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter. 

Geef een reactie