Lifestyle

Bestaat het lot?

Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over het lot. Het speelt al een tijdje in mijn hoofd. Want bestaat het lot? Tot hoever heb je een eigen wil en tot hoever kun je er niks aan doen wat er gebeurd in je leven? Ik neem je mee naar mijn gedachtegangen over dit onderwerp.

het lot.jpg

Maar wat is de definitie van het lot nou eigenlijk? Dat is:

Fate (het lot): The development of events outside a person’s control regarded as predeterminded by a supernatural power.

Ik denk hier al een tijdje aan. Als ik nu naar mijn leven kijk, denk ik eraan hoe anders het zou kunnen zijn als ik dingen anders had gedaan. Ik kijk dan bijvoorbeeld naar mijn school: Wat als ik wel Havo was gaan doen in plaats van MBO? Of als ik niet persoon A niet had ontmoet, was mijn leven dan hetzelfde?

Staples_High_School,_Westport,_CT.jpg

En ik denk dat het bepalend wat voor persoon je bent. Bijvoorbeeld ben je een:

  1. Dromer – Alles gebeurt voor een reden.
  2. Realist – Het leven is niets meer dan een aantal toevalligheden.

Als je naar de tijdlijn van je leven kijkt is elke beslissing die je neemt een beslissing voor de toekomst, dit kan negatief en positief voor je leven zijn ook al realiseer je je dit niet. Ik stel mezelf deze vragen over het leven omdat ik niet weet waar ik zelf in moet geloven.

life-862985_960_720

Ik denk zelf dat ik zowel een dromer als realist ben. Ik wil het leven zien als iets wat maar over me heen moet komen maar aan de andere kant denk ik wel dat de keuze’s die je nu maakt uitmaken wat er later in het leven gebeurt.

Ben jij eerder een dromer of eerder een realist?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

 

 

Geef een reactie