Lifestyle Ondernemerschap & Bloggen

Bloggen VS Youtube – De online wereld verandert

Bloggen VS Youtube

Je ziet het de laatste tijd heel vaak, YouTube begint steeds belangrijker te worden in de online wereld. Ik zie om mij heen meer bloggers minderen of stoppen en meer tijd steken in het online platform YouTube. In dit artikel zet ik Bloggen vs youtube

Zelf vind ik YouTube ook erg leuk maar blogs lezen en schrijven vind ik nog steeds ook leuk. Zelf doe ik eigenlijk niks tot weinig met YouTube. Wel lijkt het me een keer leuk om die stap naar filmpjes maken te nemen maar steeds doe ik het maar niet. Ik hou misschien teveel van schrijven.

Voordelen Bloggen

We beginnen het Bloggen VS Youtube met voordelen van bloggen. Het leukste aan bloggen vind ik nog wel dat ik mijn eigen verhaal er in kwijt kan, dat kan ook in een video maar dat vind ik zelf toch een stuk lastiger. Kijk maar naar een boek vs. een film. Een boek is natuurlijk veel uitgebreider dan een film. Je kan een artikel zo uitgebreid maken als jij wilt.

Bloggen VS Youtube

Voor bloggen heb je eigenlijk vrij weinig nodig in tegenstelling tot YouTube. Je kan op verschillende sites een gratis blog aanmaken en dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt om te beginnen met bloggen. Met YouTube wordt er vaak verwacht dat je een stuk professioneler te werk gaat en een goede camera, lichten, editing programma’s hebt. Dit is denk ik wel de grootste reden dat ik er nog niet volledig aan begonnen ben. Als ik iets doe wil ik het goed doen en ik heb daarvoor de apparatuur niet.

Op de een of andere manier vind ik de blog community veel leuker en gezelliger dan de YouTube community. Ik heb nog nooit een haat comment ontvangen. Natuurlijk zijn er wel mensen die ‘haat’ posten op blogs maar ik kom dit veel minder snel tegen op blogs dan op YouTube kanalen.

Voordelen YouTube

Met YouTube kun je heel creatief zijn. Dingen maken vind ik altijd leuk en met YouTube heb je gewoon meer handvatten om iets unieks neer te zetten. Het lijkt me best leuk om elke keer weer een soort mini-film te creëren.

Op beeld kun je veel meer qua beauty laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een tutorial, het is veel makkelijker om het uit te leggen in een video dan in een blogpost. Ook kun je bepaalde producten beter reviewen in een video aangezien dat er echter uitziet en je ook gelijk de eerste indruk ziet, dat zie je in een blogpost niet.

Bloggen VS Youtube

YouTube gaat met de tijd mee, je ziet dat veel bloggers ook op YouTube posten naast de blog. Sommige bloggers zijn zelfs meer gaan YouTuben dan bloggen. Het zou daarom voor mij handig zijn om uiteindelijk ook de stap te nemen om een YouTube kanaal toe te voegen aan mijn bestaande blog.

 Conclusie

Schrijven zit in mij, ik heb dit eigenlijk altijd leuker gevonden dan andere dingen creëren. Toch begint het bij mij een beetje te broeien of ik ook zal beginnen met video’s te maken. Ik heb wel vaker een aantal video’s gemaakt (en ook hier gepost) maar er zit geen regelmaat in en ik heb ook niet een concreet plan. Ik ben er nu dus over aan het nadenken, maar voorlopig hou ik het alleen nog bij schrijven.

Meer over bloggen lezen? Lees hier mijn redenen om te beginnen met bloggen.

Wat vind jij leuker, blogs of YouTube?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

3 thoughts on “Bloggen VS Youtube – De online wereld verandert”

  1. Leuk om te lezen, ik zie ook dat steeds meer bloggers over gaan op youtube, ook al heb ik het idee dat dat vooral beauty en lifestyle bloggers zijn, in de reiswereld valt het nog mee. Ik zelf ben echt meer van het schrijven, ik vind het ook leuker om blogs te lezen dan om youtube te kijken. dus bij mij winnen de blogs nog :p

Geef een reactie