Persoonlijk

Blogwien stopt… Niet!

Ik ben er een tijdje uit geweest en dat vond ik erg jammer. Maar het was even niet anders. Ik ben jullie wel een verklaring verschuldigd, dus bij deze! In deze post kom je alles te weten over mijn break en of ik nog door ga en op welke manier vooral. Lees je mee?

Misschien heb je wel eens van het fenomeen ”writers block” gehoord. Dit is een bepaald moment wat schrijvers van een boek kunnen ervaren als ze totaal vast zitten met het verhaal. Ze hebben geen inspiratie meer en lopen eigenlijk vast. Dat heb ik de laatste tijd een beetje gehad met mijn blog. De inspiratie en motivatie om de blog in leven te houden was er niet.

Ik heb best wel een tijdje gedacht om te stoppen met deze blog. En eerlijk gezegd was het ook de bedoeling dat ik zou stoppen. Nu heb ik toch de keuze gemaakt om niet te stoppen. Ik miste het stiekem toch wel en ik wil het toch weer proberen maar dan wel op een andere manier.

Ik kwam er de laatste maanden heel erg achter dat ik geen inspiratie voor artikelen had. Ik schreef maar wat op, bezocht dagelijks andere blogs voor inspiratie. Ik publiceerde artikelen die ik eigenlijk helemaal niet geweldig vond en zelf zou ik er ook niet warm van worden.

Een andere factor die speelde is dat ik het ongelooflijk druk heb gehad met het een en het ander. Ten eerste loop ik sinds september stage bij pop en cultuurpodium P3 in Purmerend. Dit is hartstikke leuk voor mij maar ik heb wel gemerkt dat het redelijk zwaar is. Ik hou van hard werken maar ik moet ook 3 uur reizen per dag en het is gewoon samen met een blog redelijk druk.

Ook had ik nog twee andere belangrijke zaken die speelde. Ik was namelijk bezig met mijn schoolopdrachten die ik moest maken voor stage en herexamens die ik moest oefenen buiten mijn stage om. Daarnaast moest ik een selectie procedure doen voor mijn hopelijk volgende opleiding toegepaste psychologie. Ik moest daarvoor een toets maken dus een boel gaan leren. Deze twee zaken zijn nu gelukkig afgerond.

Nu wil ik weer gaan beginnen met het oppakken van bloggen maar dan op een andere manier. Ik poste voorheen altijd op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag een artikel. Op maandag was dit new music monday. Aangezien ik nu stage loop is dat voor mij niet meer haalbaar. Ik merkte steeds dat ik maar artikelen bleef plaatsen maar dat het steeds voelde als een verplichting en niet meer om de reden waarom ik Blogwien opstartte, omdat ik het leuk vond om te schrijven.

Wat ik nu wil gaan doen is bloggen wanneer ik het zelf wil zonder een soort van schema. Als ik tijd en inspiratie heb zal ik artikelen plaatsen, heb ik dat niet dan komt er helaas even niets online. Ik weet dat het niet heel goed is om geen schema aan te houden maar dit geeft mij voor even gewoon tijd om te ademen en weer de liefde voor bloggen te vinden.

Ik hoop dat jullie dit allemaal begrijpen en ik zie jullie weer bij het volgende artikel!

 

Geef een reactie