Persoonlijk

Blogwien?!

Hallo, aangenaam! Ik ben Bowien en dit is mijn blog genaamd Blogwien. Je zal nu vast denken: Wat is Blogwien? Wat kan ik dan wel allemaal niet lezen op deze blog? Dat zal ik je allemaal uitleggen en vertellen in deze eerste blogpost.

cool

 

Waarom Blogwien?

Ik doe op dit moment de opleiding Media Manager. Dit beroep houdt in dat je projecten leidt binnen de media, dus onder andere de tv, radio, web, games en print. Deze blog is ontstaan uit een opdracht. De zogeheten plus opdracht. In deze opdracht mocht je zelf iets kiezen wat je graag wilde produceren en dat moest alleen aan een aantal voorwaarden voldoen. In eerste instantie wilde ik een korte film gaan produceren. Dat wilde ik doen met twee klasgenootjes. Maar dat mocht niet omdat je eerst een opdracht alleen moest doen en als er nog tijd was (we krijgen tien weken voor deze opdracht) dan mocht je wel een project met meer personen doen. Nu ga ik de korte film dus waarschijnlijk wel doen maar na de eerste opdracht. Ik moest dus weer op zoek naar een ander project wat ik graag wilde.

Al sinds ik verschillende bloggers en Youtubers volg leek het mij zelf ook heel erg leuk om er iets mee te doen. Want het lijkt mij echt heerlijk om een eigen plekje te hebben waar jij kan schrijven of zeggen wat je wilt. Ik hoefde dus niet lang na te denken over mijn back up plan. Het ging een Youtube of blog worden. Daarover heb ik wel een tijdje getwijfeld. Het lijkt mij beide erg tof. Ik heb uiteindelijk voor de blog gekozen omdat ik zelf heel erg van schrijven houdt en daar wil waarschijnlijk later ook iets mee gaan doen. Een goede oefening dus. Ook ben ik niet in het bezit van een goede camera en dat vind ik zelf wel een must als je een Youtube begint. Alsnog lijkt het met leuk om ooit zelf misschien een Youtube te beginnen maar dat zie ik dan wel! Omdat dit een opdracht van school is betekent dit natuurlijk niet dat ik dit zonder plezier doe. Ik wilde al best lang een blog beginnen maar eigenlijk durfde ik nooit de stap te zetten.

De naam blogwien.

De naam blogwien is ontstaan op school in een pauze. Blogwien is blog en Bowien gecombineerd. Dus dan krijg je Blogwien! We waren wat een het kletsen toen iemand bedacht dat je van Bowien heel veel andere dingen kunt maken zoals bijvoorbeeld booswien, bojean, boredwien etc. We gingen hier een tijdje mee door tot iemand ineens blogwien riep. Ik was al op zoek naar een naam dus dat kwam goed van pas. Het leek me zelf een hele leuke naam omdat deze blog vooral over mijn leven gaat dus ik wilde graag mijn naam erin verwerken. Dat is dus zeker gelukt!

pen-paper-notebook-keyboard-e1339182714781

Wat kun je op deze blog verwachten? 

Dit gaat vooral een persoonlijke blog woorden met mijn interesses. Op dit moment zijn mijn grootste interesses beauty, muziek en lifestyle. Dit betekent niet dat ik alleen maar over deze drie onderwerpen zal bloggen. Ik zal posts gaan schrijven over dingen die mij interesseren, dingen die ik meemaak (zaterdag komt er een artikel over de Beautygloss party online), producten die ik review en nog veel meer. Ik vind het erg lastig om deze vraag dus te beantwoorden omdat ik eigenlijk over heel veel dingen wil gaan schrijven en niet een vast patroon wil aanhouden. In je leven verander je natuurlijk van interesses.

Ik wil voor nu twee artikelen per week aanhouden. Die zullen op woensdag en zaterdag online komen. Dat is erg weinig maar ik wil mezelf niet gelijk stress bezorgen. Ook moet ik natuurlijk even ”wennen” hoe het is om een blog te hebben en frequent artikelen te plaatsen. Ook ben ik bezig met de site helemaal naar mijn smaak te maken, een .nl domein aan te schaffen enzovoorts. Als te site helemaal af is en ik zit er een beetje in zullen de artikelen waarschijnlijk wel stijgen, maar ik beloof nog niks! Verder zal dit een blog worden die ik naast mijn opleiding en bij baantjes doe dus niet fulltime.

hoi

Ik zal mijzelf even voorstellen.

Genoeg over mijn blog. Ik zal iets over mijzelf vertellen. Het is natuurlijk lastig om me voor te stellen in een klein stukje tekst dus ik zal je de  belangrijkste dingen vertellen. Ik heet dus Bowien, ik ben 17 jaar oud en ik word 18 op 18 januari. Veel getallen in een zin zeg. Ik woon in een gat Ijmuiden (ik noem het een gat omdat er niks te doen is vanuit mijn ogen) wat ik niet heel leuk vindt. Ik en mijn ouders willen graag verhuizen. Ik doe dus de opleiding Media Manager wat ik heel leuk vindt alleen is het op school wat chaotisch soms. Later wil ik wat met redactie of tv doen.

Ik hou heel erg van muziek en mijn grootste obsessie is Ed Sheeran (ik heb zelfs een fan tumblr, oeps). Ik ben al meer dan 15 concerten geweest en ben de tel kwijtgeraakt. Eigenlijk hou ik van heel veel soorten muziek en ben ik ook fan van veel artiesten. Bij mij gaat het echt van Passenger tot Martin Garrix. Heel anders dus. Ik heb al een aantal artiesten ontmoet. Dat zijn Passenger, The Script en Avin en Kevin van Pentatonix. Heel gaaf vond ik dat! Muziek geeft me echt voldoening in mijn leven. Als ik me even niet zo fijn voelt helpt muziek mij echt.

Ik heb ook een aantal ander hobby’s. Zo houd ik heel erg van boeken en films/series. Mijn favoriet is echt wel Harry Potter. Ik ben een echte potterhead. Qua genres hou ik eigenlijk het meeste van fantasy maar dan moet het wel met echte mensen zijn zoals bijvoorbeeld Divergent. Verder hou ik van tekenen en dan meestal portretten van mensen (waar ik fan van ben), beauty en lifestyle.

Verder heb ik  een beetje een rare stamboom. Mijn ouders zijn gescheiden en ik leef nu bij mijn moeder en stiefvader. Maar ik zie hem als mijn echte vader omdat ze zijn gescheiden toen ik 1 was. Mijn echte vader zie ik nooit. Verder heb ik 3 stiefbroers die ik ook als echte broers zien. Een daarvan is al uit huis. Ook heb ik 2 halfbroers, eentje van mijn moeders kant die woont bij mij en die andere zie ik nooit maar ik ben bezig met het contact.

Wow, dit werd een veel langer artikel dan gepland. Nou goed, nu weet je dus wat Blogwien is en wat het precies is. Zaterdag komt dus het echte eerste artikel online!

 

 

Geef een reactie