Lifestyle

7 dagen water challenge – Ik dronk een week alleen maar water!

7 dagen water challenge

Er ging een 7 dagen water challenge rond die inhield dat je een week alleen maar water zou drinken. Dat leek me wel interessant aangezien ik niet heel veel water drink en wilde uitproberen of ik het lastig of juist heel makkelijk zou vinden. Ik vertel jullie er alles over in deze post.

Wat houdt de 7 dagen water challenge in?

De challenge is eigenlijk heel simpel. Een week lang alleen maar water drinken. Zelf had ik me wel een ‘cheat’ avondje gegeven voordat ik de challenge begon. Ik zou namelijk met een aantal vrienden naar een cocktail bar gaan en dat had ik al een tijdje geleden afgesproken. Verder had ik mezelf wel de challenge gegeven om alleen maar water te drinken. Ik had met mezelf ook afgesproken dat ik wel thee mocht, maar dan zonder suiker.

 7 dagen water challenge

Hoe ging het?

De eerste twee dagen vond ik het best wel lastig. Ik drink eigenlijk best wel weinig water. Ik drink meestal water met een smaakje zoals crystal clear. Ook begin in eigenlijk altijd de dag met een kopje koffie. De eerste twee dagen wilde ik heel graag andere dranken dan water. Ik wilde vooral warme dranken zoals koffie en chocolademelk. Vanaf dag drie ging het best goed, ik vond het eigenlijk helemaal niet meer zo erg om water te drinken en ik begon het zelfs lekker te vinden.

Is het gelukt?

Nee, niet helemaal. Heel dom, maar ik ging dus eten in een fastfood restaurant en er was een menu aanbieding. Twee menu’s voor 6,50. Die nam ik samen met een vriendin en zonder na te denken nam ik er een cola bij als drinken. Ik kwam er eigenlijk pas 1 dag later achter. Verder had ik alleen maar water gedronken behalve op mijn ingeplande cheat dag.

image

Conclusie

Dat ik de challenge heb gedaan was zeker goed voor me. Ik merkte na deze week dat ik me wel een stukje beter voelde. Water is natuurlijk erg goed voor je en eigenlijk moet je 2 liter per dag drinken als je het goed wilt doen. Ik ben na deze challenge meer water gaan drinken, ik vind het soms wel even lekker nu. Ik raadt je zeker aan deze challenge te doen, je merkt zeker het verschil en ik stak er veel van op.

Even geen water drinken? Lees hier over mijn favoriete drankjes.

Ga of heb jij de water challenge gedaan?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

Geef een reactie