Lifestyle

De dood

Vandaag wil ik het hebben over iets dieper dan waar ik normaal over schrijf. Namelijk de dood, het zwarte niets, het einde van alle dagen. Misschien een beetje een treurig onderwerp. Vandaag laat ik je mijn hersenspinsels horen over de dood. Lees je mee?

doood.jpg

De dood is mijn grootste angst. Het idee dat ik de wereld zou verlaten maakt me bang. Ik ben vaak nogal cynisch over de dood. Want straks lig je daar, in je doodskist… Maar er zijn ook mensen die de dood juist interessant vinden en het een nieuwe tijd van je leven vinden.

Ik wilde dat ik er zo over kon denken maar zelf maak ik me zorgen dat de tijd dringt en ik niet veel tijd meer over heb. Ik heb altijd het gevoel dat de dood om me heen hangt. Het hangt boven mijn hoofd, blijft daar en absorbeert elke gedachte die ik heb.

pexels-photo.jpg

De dood is het enige zekere in het leven. We weten dat het gaat gebeuren, je kunt het niet vermijden en je kunt je er niet voor schuil houden. En er bestaat nog geen anti-age product over levens elixer wat dit kan veranderen.

Ondanks dat de dood negatief is, zijn er ook positieve dingen aan de dood. Doordat ik de dood eng vind bedenk ik me wat ik het meeste waardeer in het leven. Ik maak me zorgen om eigenlijk van alles maar de dood maakt mijn hoofd leeg. Is waar ik me nu zorgen om maak nou echt belangrijk?

milky-way-984050_960_720.jpg

Door deze kijk op het leven wil je elk moment gewoon leven zoals het komt, zonder dat je je er zorgen over maakt. Ik wil het meeste uit mijn tijd halen op deze planeet want op een dag is het allemaal voorbij en ben ik niets meer dan een onderwerp op de tijdlijn van het universum.

Ik wilde dit artikel niet te depressief of verdrietig schrijven, dat is helemaal niet de bedoeling. Zelf denk ik er gewoon eens aan en ik wilde er een artikel aan wijdden.

Wat denk jij dat er gebeurt na de dood en ben je er bang voor?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

Geef een reactie