Lifestyle

Koffie tag – Ik beantwoordt vragen over koffie voorkeuren!

koffie tag

Ik hou ontzettend van koffie en nieuwe smaken uitproberen. Deze tag gaat al een tijdje rond in blog wereld en misschien ben ik een beetje laat maar ik ga hem nu ook invullen. Let’s go, hier komen de vragen en mijn antwoorden in de koffie tag.

Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Nou het gaat al lekker want ik heb werkelijk geen idee. Wat ik wel weet is dat ik het in het begin niet heel lekker vond. Maar na een aantal keer proberen vond ik het wel lekker en nu ben ik er dol op.

Met wie drink jij graag koffie?

‘s morgens vroeg het liefst alleen omdat ik echt super sjagrijnig ben in de ochtend. Overdag gewoon met vrienden met name na school of na het shoppen vind ik dat echt heerlijk. Verder heb ik niet echt een vaste persoon waarmee ik koffie drink.

Op welke momenten van de dag drink je koffie?

Ik drink meestal koffie in de ochtend maar overdag gaat het er ook makkelijk in. Ook vind ik het wel fijn om het ‘s avonds te drinken maar dat doe ik eigenlijk nooit omdat het slecht is om koffie te drinken voor het slapen gaan.

Koffie tag

Wat is je favoriete koffievariatie?

Latte macchiato! Super lekker. Dit drink ik echt elke ochtend. Zelf hou ik niet echt zwarte koffie. Ook vind ik de koffie smaken van starbucks erg lekker. Zelf vind ik het ook leuk om nieuwe smaken te ontdekken.

Wat is je favoriete koffiemerk?

Wij hebben een Senseo en decafé koffie zet apparaat dus dat zijn ook mijn favoriete merken als ik thuis koffie maak. De senseo is met pads en de decafé is met kuipjes koffie en er zit ook een melk op schuimer bij. Als ik buiten de door koffie neem is dat meestal van Starbucks.

Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?

Ik probeer heel vaak nieuwe smaken uit maar soms heb ik ook periodes dat ik elke keer als ik koffie drink hetzelfde neem. Ik hou ontzettend van nieuwe dingen proeven en lust ook best veel als het met koffie te maken heeft.

Koffie tag

Heb je aparte smaken/soorten in huis voor gasten? 

We hebben normale koffie speciaal voor gasten omdat we zelf alleen maar andere smaken drinken. Verder niet echt.

Waar koop jij je koffie?

Koffie thuis gewoon bij de supermarkt. Buiten huis meestal bij Starbucks maar als ik snel koffie of gewoon niet veel geld wil uitgeven koop ik het bij de AH to go of Kiosk, gewoon simpele koffie. Alhoewel mogen ze er soms wel wat meer melk in doen!

Hoe drink jij je standaard koffie?

Dat is een latte macchiato thuis. Eerst het zakje melk in een beker doen. Daarna water opzetten of de senseo aanzetten. Als het water aan de kook is de inhoud goed roeren, anders komen er vieze klontjes in. Als laatste doe ik er nog 2 suiker klontjes in en klaar!

Koffie tag

Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Slagroom! Ik vind slagroom en koffie echt een goddelijke combinatie! Maar ik weet niet echt of het telt want het zit eigenlijk in de koffie. Anders is het denk ik een koekje of taart! Het gebak van Starbucks vind ik echt geweldig lekker. Zeker een aanrader. Alleen je zit wel snel vol van die taarten.

Een gemene: Nooit meer koffie of nooit meer thee?

Ook al vind ik beide erg lekker denk ik dat ik toch voor koffie ga. Koffie geeft me soms nog wel eens energie waar thee dat niet doet. Ook kan ik best nog koffie in de zomer drinken maar bij thee moet ik daar echt niet  aan denken.

Dat waren mijn antwoorden op de koffie tag.

Nog een tag van mij lezen? Lees hier mijn antwoorden op 25 levensvragen! 

Zo! Dat was de koffie tag. Vul hem gerust in als je dat nog niet gedaan hebt!

5 thoughts on “Koffie tag – Ik beantwoordt vragen over koffie voorkeuren!”

Geef een reactie