Lifestyle

Blauwe vinkjes uitgezet – De reden waarom ik blauwe vinkjes heb uitgezet

Blauwe vinkjes uitzetten

Je kent ze wel, de blauwe vinkjes op whatsapp die je vertellen of je bericht wel of niet is gelezen op WhatsApp. Een tijdje geleden heb ik de blauwe vinkjes uitgezet en ik ben erg blij met deze beslissing. Ik laat je weten waarom in dit artikel.

Blauwe vinkjes

Laten we eerst kijken naar waarom blauwe vinkjes handig zouden kunnen zijn. Stel je hebt een belangrijke vraag of je hebt snel antwoord nodig, dan is het natuurlijk handig dat je weet of de persoon in kwestie het bericht ja of nee heeft gelezen. Het geeft een soort van bevestiging.

Wat ik vooral heb gemerkt is dat mensen het als controle middel gebruiken. En daar heb ik mijzelf ook zeker op betrapt. Het is niet meer de vraag “heeft hij/zij het gelezen” maar de vraag “Hij/zij heeft mijn bericht gelezen maar ”negeert” me. Wil hij/zij niet met me praten?”.

Ik heb vaak in de situatie gezeten (en ook anderen in de situatie gezien) dat mensen geïrriteerd of zelfs boos werden als ik even niet reageerde. Terwijl ik het bericht wel had gezien. Maar feit is; ik zit niet de hele dag op mijn telefoon. Ik heb het soms druk en ik reageer wanneer het mij uitkomt.

Blauwe vinkjes uitzetten

Controleren

Ik werd zelf een beetje gek van mensen controleren en gecontroleerd worden door andere personen. Vandaar dat ik ongeveer twee maanden terug ervoor heb gekozen om de vinkjes gewoon uit te zetten. En ik ga ze ook zeker niet meer aanzetten.

Wat ik vooral heb gemerkt is dat ik gewoon in alle rust kan reageren zonder dat ik verwijten krijg dat ik al veel eerder had moeten reageren. Ik kan niet zien wanneer iemand iets heeft gelezen, dat geeft rust. Diegene heeft even geen zin om te praten of is bezig. En als het echt belangrijk is stuur ik even een berichtje of bel ik. Simpel zat.

Afbeeldingsresultaat voor blauwe vinkjes

De tijd is veranderd, sociale media speelt een steeds grotere rol maar het hoeft geen fout te zijn om een stapje terug te nemen. Want bijvoorbeeld vroeger, was er helemaal geen WhatsApp. Je sprak misschien net met elkaar af om op MSN (nostalgie, haha) te chatten of je belde elkaar als je met elkaar wilde spreken. Misschien was dat nog wel fijner dat de blauwe vinkjes nu, daarom heb ik ze uitgezet.

Nog een artikel over dit onderwerp lezen? Lees hier het artikel ”is technologie wel goed voor ons?”

Heb jij de blauwe vinkjes aan of uitgezet? En waarom?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

Geef een reactie