Beauty & Mode

De reden waarom jij je gezicht moet reinigen!

Ik vind het een beetje gek dat het vanzelfsprekend is dat we elke dag twee keer onze tanden poetsen omdat we het anders vies vinden. Maar als ik het over het gezicht heb hoor ik best wel vaak dat sommige het gezicht helemaal niet reinigen. In deze blogpost leg ik je uit waarom jij je gezicht moet reinigen.

doe het

Reinigen doe ik sowieso al omdat ik het gewoon fris vind. Je huid voelt wat schoner. Ik heb wel eens gehoord van mensen die de make-up er soms niet af halen en gewoon nog mascara op hebben van gisteren. Daar walg ik echt van! Ook heb je daardoor kans op ontstekingen in het oog en dergelijke. Nee ik reinig mijn gezicht meestal elke dag. Er zijn natuurlijk uitzonderingen op dagen als ik bijvoorbeeld laat thuis kom of zo iets maar dan maak ik het nog wel even snel schoon met een reiniging doekje en doe ik het dan sowieso de volgende morgen wel.

Van reinigen ga je er beter uit zien. That’s right, je kunt zoveel make-up op smeren als je wilt om mooier te lijken maar het begint allemaal bij het reinigen van de huid. Je huid neemt dingen op van buitenaf zoals stof, vuil en lucht. Dit verstopt uiteindelijk de poriën. Als je je gezicht reinigt gaan deze poriën weer open. Doordat je reinigt pakken crèmes meer waardoor je je gezicht beter kunt verzorgen. Als je je gezicht niet reinigt gaat de gezondheid en textuur van het gezicht achteruit.

blauw

Als er niet dagelijks gereinigd word kunnen er ook huidproblemen ontstaan zoals puistjes, acne en mee eters. Dat wil jij toch niet? En ook krijg je eerder rimpels als je niet dagelijks reinigt. Verder is reinigen goed tegen veroudering en de vorming van de kleine lijntjes. Zelf heb ik daar natuurlijk nog geen last van maar ik ben wel bewust dat je maar beter vroeg kunt beginnen met het verzorgen van de huid tegen ouderdom. Daarom smeer ik nu zelf al dag crème.

Tegen ouderdom reinigen is misschien nu nog geen reden om het te doen maar het er zijn ook redenen om het nu te doen. Je krijgt namelijk een gladde huid, een zachtere huid in een en een stralende huid.

Genoeg redenen dus om te beginnen met het reinigen van je gezicht! Als jullie willen dat ik een artikel maak over hoe je je gezicht reinigt en welke producten ik daarvoor gebruikt laat het even weten in de comments.

Reinig jij je gezicht en hoe ziet jouw routine er uit?

0 thoughts on “De reden waarom jij je gezicht moet reinigen!”

  1. Ik zou het inderdaad beter moeten doen. Ik gebruik nu ‘s avonds een reinigingsdoekje en ‘s ochtends gewoon de douche. Ik heb wel laatst reinigingsmelk gekocht, dus hier ga ik eens mee aan de slag!

    1. En vergeet de tonic niet! Want als je je gezicht reinigt dan gaan je poriën open staan en die moeten weer dicht en dat doe je met tonic! Verder goed van je dat je het gaat doen!

Geef een reactie