Lifestyle Persoonlijk

De voordelen en nadelen van 18 zijn.

Omdat ik precies wanneer die online komt 18 ben geworden leek het me leuk om een lijstje te maken met wat de voordelen en nadelen van 18 worden en zijn. Je hoort veel verschillende meningen. De ene vindt het fijn, de andere zou liever 17 blijven. Vandaag laat ik mijn mening horen.

download

Allereerst mijn voordelen:

  • Studiefinanciering en studenten OV.

Vanaf ongeveer April zal in studiefinanciering ontvangen met de bijbehorende studenten OV. Dit vind ik best fijn want ik hou van mij financiering ook iets over en gewoon gratis doordeweeks reizen is altijd handig en daar bespaar ik ook weer mee.

  • Nu kan ik drinken en uit gaan. 

Sinds de alcohol grens naar 18 is kan ik echt bijna nergens meer normaal uit gaan. Drinken van alcoholistische dranken maakt mij niet zo erg uit maar ik vond het altijd wel jammer dat ik niet uit kon gaan omdat veel feesten door de drank wet naar 18 zijn gegaan.

maxresdefault (1)

  • Auto rijden.

Je kan al beginnen met je rijbewijs halen als je 16,5 jaar oud bent. Dan moet je als je 17 bent een jaar meerijden met een ouder iemand die al voor een bepaalde tijd zijn of haar rijbewijs heeft. Als je dan 18 wordt dan hoeft dit niet meer en mag je gewoon zelf rijden. Zelf ga ik nog niet beginnen met auto rijden.

Nadelen:

  • Voor meer dingen betalen.

Nu je 18 bent moet je voor meer dingen zelf betalen. Denk bijvoorbeeld aan zorg, tot 18 was je gratis meeverzekerd bij je ouders maar nu moet je voor meet betalen en een zorgverzekering afsluiten.

4e0d5bea1f1ec51b22afa7b91ddd20a1

  • Ik moet meer verzekeringen afsluiten.

Eigenlijk haakt deze een beetje in op het eerste nadeel. Ik moet nu dus een zorgverzekering afsluiten en meer andere zaken regelen qua verzekeringen.

Eigenlijk kom ik zelf niet veel verder met mijn lijstje. Ik dacht dat er meer voordelen en nadelen waren maar eigenlijk kan ik er geen meer bedenken. Toch wilde ik het artikel online zetten.

Conclusie.

Ik vind het zelf een beetje gek dat ik 18 word. Je word nu meer volwassen en je hoort je erna te gedragen. Eigenlijk begint nu pas het ‘echte leven’. Dat vind ik leuk maar niet leuk tegelijk. Wel vind ik het leuk dat ik nu gewoon normaal uit kan gaan. Maar minder leuk zijn de dingen die ik meer moet betalen.

Wat vind jij een voordeel van 18 zijn?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

0 thoughts on “De voordelen en nadelen van 18 zijn.”

Geef een reactie