Lifestyle Persoonlijk

Dear me,

In deze blogpost deel ik wat ik tegen mijn jongere zelf zou willen zeggen als ik de kans had dat te doen. Je kunt dit eigenlijk wel als een soort brief zien. Deze brief is voor mijzelf van ongeveer 3-4 jaar terug, toen was ik ongeveer 14. Hier komt ie.

398239_263035310454440_1103966089_n

(PS, dit was van de tijd dat spiegel foto’s in waren, haha.)

Dear me,

Ik ben niet goed in brieven schrijven in bepaalde volgorde’s dus ik ga de dingen die ik tegen je zou willen zeggen maar gewoon random opnoemen. Misschien wel het belangrijkste: Blijf jezelf. Het is misschien een beetje cliché en iedereen zegt het tegenwoordig maar ik wil het ook even tegen jou zeggen omdat het gewoon zo ontzettend belangrijk is. De personen die je tegen gaat komen in je leven kiezen je uiteindelijk voor jezelf en niet voor iemand anders.

Wat ik je ook wil meegeven is dat je niet bang hoeft te zijn om jezelf te ontwikkelen. Wees niet bang wat andere gaan vinden van de dingen die jij leuk vind en wilt doen. Ga muziek luisteren die jij leuk vind, lees boeken die jij prachtig vind, ga proberen piano te spelen later want ik weet dat je dat graag wilt leren maar doe het vooral en luister niet naar de mensen die het niet leuk vinden. Je gaat mensen ontmoeten die dezelfde dingen als jij leuk vinden, dat ze er nu nog niet zijn betekent niet dat ze niet bestaan! Door de dingen te doen die jij leuk vind ontwikkel jezelf dus doe ook vooral de kleding aan en make-up op die jij leuk vind. Mensen zullen altijd kritiek hebben, wat je ook doet dus kan je maar het beste jezelf zijn.

Dan gaan we nu naar het emotionele gedeelte. Weet dat alles goed komt wat er ook gaat gebeuren in je leven. Het is oke als je een keer een slechte dag hebt, dat kan gebeuren. Dat hoeft nog niet gelijk het einde van de wereld te betekenen ook al denk je dat wel. Er zullen natuurlijk veel nare dagen zijn in je leven maar vergeet nooit dat er ook leuke en goede dagen zijn en die zijn er veel meer dan slechte! Geloof dat alles ooit goed komt. ”Everything will be okay in the end, if it’s not okay it’s not the end”. Spoiler, dit gaat je nieuwe favoriete quote worden.

Ook is er nog iets belangrijks wat ik je zou willen zeggen. Dat is kies je vrienden om wie ze zijn. En dat klinkt een beetje raar maar ik bedoel daarmee dat je ze moet kiezen omdat je ze mag en leuk vind maar niet omdat ze populair zijn en je erbij wil horen. Blijf niet hangen bij de mensen die er toch nooit voor je zijn want je schiet daar vrij weinig mee op. In de tiener jaren is het lastig omdat er veel haat is van mensen, groepjes en bitchy gedrag omdat iedereen een puber is en zichzelf aan het ontwikkelen is gaat het soms mis.

Alhoewel er nog zoveel meer is dat ik tegen je wil vertellen ga ik je nu het laatste vertellen. En dat advies is om te lachen. Wees niet bang om vrolijk te zijn. Als jij je vrolijk opstelt voel je je veel fijner en is het leven ook een stuk leuker. Lach.

– Bowien.

1 thought on “Dear me,”

Geef een reactie