Lifestyle

Een nieuw begin

20 September, 2017. Dat was de datum dat het laatste bericht op Blogwien.nl verscheen. Ik was er even klaar mee, met het bloggen. Maar sinds een aantal maanden begin ik het schrijven toch wel een beetje te missen. Vandaar dat ik besloten heb om terug te keren tot de blogwereld. In dit artikel vertel ik waarom ik ben gestopt en hoe het nu verder gaat met Blogwien.nl.

Waarom gestopt?

De reden dat ik gestopt ben met deze blog is eigenlijk een opsomming van verschillende dingen. Ten eerste begon ik in die maand met de HBO opleiding Commerciële Economie. Daar wilde ik mij 100% voor inzetten en een blog hielp daar niet erg bij. Ik kreeg het te druk met school, vandaar dat ik even was gestopt met bloggen. Toen ben ik uiteindelijk niet meer terug gekomen.

Schrijven voor deze blog vond ik destijds ook niet meer leuk. Al een aantal maanden was de plezier er voor mij een beetje af. Ik bleef uiteindelijk maar doorgaan omdat ik niet iemand ben die zomaar met iets stopt. Toch moest ik er na een aantal maanden doorgaan toch aan geloven; ik vond het gewoon niet meer leuk. Na de break besloot ik daarom niet meer door te gaan met Blogwien.nl.

Die maanden toen ik nog wel blogde maar ik wel gewoon artikelen plaatste was ik niet tevreden met wat er op mijn blog verscheen. Het waren allemaal artikelen die niet helemaal ”blogwien” waren. Toch laat ik ze wel gewoon staan, het is toch een deel van de blog en een les voor mij.

Influencers

Naast dit alles vond ik de blogwereld ook niet erg leuk meer. Ik merkte dat er een verschuiving plaatsvond van bloggen naar YouTube. Ook werd er steeds meer verwacht dat je ook heel actief was op andere kanalen zoals Instagram om je merk te laten groeien. Ik ben gewoon geen YouTuber of Instagrammer. Het ligt je of het ligt je niet. Ik heb wel gemerkt dat het mij niet ligt.

Ik kreeg zelf een beetje een soort ”druk” dat ik moest gaan beginnen met deze kanalen want pakweg iedereen deed het. Ik heb het echt geprobeerd maar ik vind het gewoon niet leuk. Ik hou ontzettend van schrijven en het creëren van content. Maar YouTube en Instagram zijn gewoon geen kanalen voor mij. Ik moet er wel bij zeggen dat ik het zelf wel leuk vind om zelf deze kanalen te bezoeken van andere mensen maar dat ik het creëren zelf op deze kanalen niet leuk vind.

Hoe gaat het nu met mij?

Met mij gaat het op het moment redelijk goed. Ik heb in 2018 een zwaar jaar gehad met verschillende ziekenhuisbezoeken. Alles is op dit moment naast dat rustig. Het gaat niet geweldig met me maar ook niet slecht. Het is gewoon prima. Ik ben dit schooljaar begonnen met de studie WO Algemene Sociale Wetenschappen maar heb vorige maand besloten om even een halfjaar te stoppen. Dit om even rust te krijgen en om alles om een rijtje te krijgen. In September ga ik weer beginnen met deze opleiding.

Uploadschema?

Ik heb lang gedacht of ik weer een uploadschema wilde gaan hanteren. De vorige keer hielp dit niet echt, want ik kreeg toch een soort van druk dat er echt iets moest verschijnen op deze dagen. Toch is het wel fijn een stok achter de deur te hebben over wanneer iets online komt. Dat is natuurlijk ook fijn voor de lezers, dan weten ze wat ze kunnen verwachten. Daarom heb ik er voor gekozen om wel een uploadschema te hanteren maar met een lagere frequentie dan in het verleden. Mijn uploadschema zal vanaf nu maandag en donderdag om 19:00.

x Bowien

1 thought on “Een nieuw begin”

Geef een reactie