Beauty & Mode

Etos make up remover: Micellair water & Eye-lip make-up remover oil

Etos heeft weer wat nieuwe producten in het assortiment toegevoegd. Dit keer zijn het reiniging producten. In nam twee etos make up remover producten mee. Ik nam een micellair water en een eye make-up remover mee om te testen. Zouden de producten net zo goed zijn als ze eruit zien? Je leest het in deze review.

Etos make up remover

Verpakking

De producten zien er goed uit. Ik vind ze zelfs een beetje luxe ogen. De vormgeving van de producten is beide hetzelfde. Zelf vind ik de nieuwe stijl van Etos heel erg tof en ook deze producten zien er weer mooi uit.

Etos make up remover

Etos Cleansing micellair water

”Etos cleansing micellair water verwijdert make-up en reinigt het gezicht in 1 keer. Droogt de huid niet uit. Dit product bevat geen alcohol. Dermatologisch getest.

Gebruik: Breng een ruime hoeveelheid van het water aan op een watje. Masseer het watje zachtjes over je gezicht. Je hoeft je gezicht niet af te spoelen.”

De uitleg over het product is duidelijk en helder. Ook wel fijn dat er een gebruiksaanwijzing bij zit. Zelf kon ik het wel raden maar er zijn mensen die het fijn vinden als er een uitleg bij zit. Etos belooft dat de make-up er af gaat in een keer en dat het de huid niet uitdroogt. We zullen het zien!

Ingrediënten

20160625_090340.jpg

Ingrediënten: Aqua, Betaine, poloxamer 184, PEG-12 Dimethicone, Caprylyl Glycol, Triethyl Citrate, Panthenol, Benzoic Acid, Tetrasodium, Glutamate Diacetate, Propylene Glycol, Glucose, Butylene Glycol, Chamollia Recutita Flower extract, Sodium benzoate, Potassoim Sorbate, Bisabolol.

De eerste paar ingrediënten (aqua tot en met PEG-12 Dimethicone). PEG-12 is wel een sillicoon dus dat is niet heel fijn. Triethyl Citrate zorgt dat de substantie een beetje olie achtig word. Panthenol is de provitamine B5, dit herstelt de huid. Verder is de lijst eigenlijk niet zo bijzonder of schadelijk.

Knijpfles

Etos make up remover

Op de fles zit een handige dop. Pas als je in de fles knijpt komt de vloeistof eruit, anders niet. Erg handig en je kunt er makkelijk mee doseren. De vloeistof ziet er uit als water, het schuimt niet en ruikt niet echt naar een bepaald iets.

Werking

De werking van het product vind ik gewoon prima. Hij haalt inderdaad goed en snel de make-up eraf. Ik had maar een watje nodig en alles was er af. Qua oogmake-up haalt hij ook wel wat weg maar niet alles (ik gebruik waterproof mascara). Wel laat hij een soort plakkerig laagje achter wat ik niet heel fris vind maar dat is maar heel subtiel.

20160625_090411.jpg

Etos Eye & Lip Make-up Remover Cleansing Oil

”Etos Eye & Lip cleansing oil verwijdert mild oog-en lip-make-up. Ook geschikt voor waterproof make-up. Dermathologisch en ophthalmologisch getest.

Gebruik: Breng aan op een wattenschijfje en wrijf zachtjes over de oogleden en lippen om de make-up te verwijderen.”

De beschrijving vond ik een beetje tegenstrijdig, want eerst alleen milde en daarna waterproof make-up (wat dus niet zo mild is). Zelf zou ik dit niet gebruiken voor de lippen, daar heb ik een micellair water voor, wat ik zelf wel fijn vind werken. Ook bij dit product staat weer een beschrijving hoe je het moet gebruiken.

Ingrediënten

20160625_090757.jpg

Ingrediënten: Aqua, Cyclopentasiloxane, Isohexadecane, Isopropyl Palmitate, poloxamer 184, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Tetrasodim Glutamate, Diacetate, CI 61565.

Ook in dit product zit een sillicoon, namelijk Cyclopentasiloxane. Isohexadecane, Isopropyl Palmitate en poloxamer 184 zorgen voor de substantie van het product. Sodium Chloride doet het reinigende werk.  Potassium Sorbate is wel een slecht ingrediënt, dit kan namelijk je DNA aantasten en een allergische reactie veroorzaken. Lactic Acid maakt de poriën open, daarom moet je een toner gebruiken bij reiniging.  CI 61565 is de kleur van het product.

Fles

Etos make up remover

Ook op dit product zit de handige dop. Het product is een olie maar zelf vind ik de substantie helemaal niet olie-achtig, het voelt meer aan als het micellair water. Dat is wel vreemd.

Qua werking vind ik het product een beetje matig. Uiteindelijk kun je je oog make-up er af krijgen maar je moet er echt goed voor boenen. En daardoor raakt je huid ook een beetje geïrriteerd. Hij doet dus zijn werk wel maar het duurt lang en het irriteert de huid een beetje. Jammer, ik had er meer van verwacht.

20160625_090051.jpg

Conclusie

De producten doen goed zijn werk al moest ik lang boenen bij de eye make-up remover. Wel zitten er silliconen in, wat niet heel fijn is. De micellair water vind ik zelf erg fijn maar de eye make-up remover valt me een beetje tegen. De producten zijn te koop bij Etos fillialen. De Etos Eye & Lip Make-up Remover Cleansing Oil is 2,49 (150 ml) en de Etos Cleansing micellair water 2,69 (250 ml).

Heb jij deze producten al in de winkel gezien?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

2 thoughts on “Etos make up remover: Micellair water & Eye-lip make-up remover oil”

Geef een reactie