Lifestyle Ondernemerschap & Bloggen

Geen bloginspiratie? Wat nu?

Vandaag deel ik mijn bloginspiratie tips voor mijn mede bloggers. Niets is zo vervelend als een artikel willen schrijven en de tijd ervoor hebben maar geen inspiratie voor een artikel hebben. Vandaag deel ik mijn tips als je geen inspiratie hebt om een artikel te schrijven.

20160128_115902.jpg

  1. Doe research.

Dit is eigenlijk het eerste wat ik doe als ik geen inspiratie heb. Ik ga kijken wat er op dit moment speelt in de wereld, op facebook en waarover anderen bloggers artikelen plaatsen. Kijk wel uit dat je geen artikelen kopieert en dat je origineel blijft.

2. Blijf bij jezelf.

De leukste artikelen vind je bij jezelf. Schrijf bijvoorbeeld een artikel over je hobby, jou favoriete gerecht of hotspots in jouw woonplaats. Wat voor jou vanzelfsprekend is is voor een ander misschien wel een nieuwe ontdekking.

3. Vraag anderen.

Vraag aan je lezers, vrienden of famillie wat zij leuk vinden om te lezen. Wie weet geeft dat je inspiratie voor een artikel op je blog. Je kunt ook op zoek gaan op het internet wat de trends op dit moment zijn en daar op inspelen.

20160128_120045.jpg

4. Doe iets creatiefs.

Van creatieve dingen doen kun je inspiratie krijgen. Doe bijvoorbeeld een DIY van een andere blogger of start een eigen DIY project. Wat je ook kunt doen is een film kijken of een boek lezen. Dat kan soms ook inspirerend zijn.

5. Lees oudere artikelen.

Met ouder artikelen kun je weer nieuwe artikelen maken. Maak bijvoorbeeld een lijst van je meest gelezen artikelen of artikelen over een bepaald onderwerp. Ook kun je een update schrijven over een artikel wat al eens is gepost.

6. Iets buiten de deur doen.

Wat mij altijd helpt is een stukje wandelen of iets leuks doen zoals shoppen, naar de bios of een hapje eten. Je komt dan uit je dagelijkse sleur. Je kunt er ook voor kiezen om iets te doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Daar krijg je weer inspiratie van of je kunt er zelfs een artikel over schrijven.

7 Accepteer het.

En als laatste tip: accepteer het. Soms heb je gewoon even geen inspiratie en dan helpt gewoon niks. Probeer het dan los te laten, slaap er een nachtje over en waarschijnlijk zit jij de volgende dag weer vol met inspiratie!

Waar krijg jij inspiratie van?

Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter. 

5 thoughts on “Geen bloginspiratie? Wat nu?”

Geef een reactie