Persoonlijk

Geslaagd & Door studeren

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar ik ben heel weinig actief geweest op mijn eigen website. Dit kwam mede door dat ik al mijn energie nodig had voor mijn MBO 4 Media manager examen. En goed nieuws, ik heb mijn diploma gehaald waar ik erg blij mee ben. Nu zal ik hopelijk wat meer actief zijn. Maar wat nu? Ik ga doorstuderen!

Mijn MBO 4 media manager examen vond ik zelf best wel pittig. Mijn examen is wat anders dan normale examens waar je getest word op kennis door middel van toetsen. Mijn examen was een soort project met een echte opdrachtgever waar je een product voor moest opleveren.

Mijn examen was opgedeeld in drie zogeheten kerntaken. In kerntaak 1 moest ik onderzoek doen naar het bedrijf, de concurrenten en alles eromheen. Ook was het de bedoeling dat ik al een klein concept kon opleveren over mijn product. Bij kerntaak 2 was het de bedoeling dat je een plan van aanpak maakte over het media product en de processen. In de laatste kerntaak leverde je dan het uiteindelijke media product op, in mijn geval een video.

Het examen vond ik dus zelf best wel pittig. Er werd erg veel van je verwacht. Ook had je voor het media product geen budget en dat is best lastig als je een professionele video moet opleveren. Ook had ik tijdens mijn project een aantal problemen wat niet in handen lag van mij maar de opdrachtgever. Gelukkig is dat allemaal goed gekomen en ben ik na drie jaar geslaagd voor mijn opleiding!

En nu ga ik weer verder studeren! Ik heb lang getwijfeld over mijn studiekeuze. Er zijn zoveel dingen die ik erg interessant vind. Mijn eerste keuze was de opleiding toegepaste psychologie. Hier ben ik helaas niet voor aangenomen. Het is een numerus fixus opleiding waardoor je eerst selectie moet doen en je dan een bepaald nummer krijgt. Ik had de toets niet erg goed gemaakt en had dus best een hoog nummer.

Ik had toen wel even stress aangezien ik eigenlijk mijn studiekeuze al had gekozen maar die keuze viel hierdoor dus weg. Ik ben daarom verder gaan kijken naar een aantal opleidingen die mij ook interessant leken. Uiteindelijk kwam ik uit op Commerciële Economie. Deze opleiding sluit aan op mijn vorige opleiding aangezien ook in deze opleiding veel marketing en marktonderzoek zit. Ik zou met deze opleiding graag de marktonderzoek kant opgaan, maar ook dat zal ik de aankomende jaren allemaal nog gaan uitvogelen.

Doe jij een opleiding of werk je?

Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter. 

 

Geef een reactie