Lifestyle

Haarlem hotspots – Mijn favoriete plekjes in Haarlem

Ik wil met mijn blog wat meer andere onderwerpen behandelen. Vandaag deel ik daarom een ander artikel dan ik normaal zou doen. In deze blogpost deel in mijn favoriete plekjes in Haarlem, toffe haarlem hotspots.

Jopenkerk

De jopenkerk is een café waar je zelf gebrouwen bier kan drinken. Alhoewel ik zelf niet van bier hou vind ik het wel een leuke plek om te komen. Het cafe heeft een gezellige sfeer en is mooi aangekleed. Ik kom hier vooral om een drankje te drinken en te borrelen.

Frans hals museum

In het Frans Hals museum kun je uiteraard kunst van Frans Hals bewonderen maar ook andere 17e eeuwse kunst uit de gouden eeuw. Je hebt ook een andere collectie waar moderne 20e en 21e eeuwse kunst worden getoond. Je hebt twee locaties in Haarlem.

Café XO

Café XO zit op de grote markt, dit is een plein waar op zaterdag altijd de markt staat en verder zijn er ontzettend veel café’s waar je kunt lunchen en borrelen. Bij Café XO kom ik af en toe als ik een drankje wil doen voor het uitgaan of om gewoon zelf gezellig een drankje te doen.

Haarlem hotspots

Haarlemmerhout

Haarlemmerhout is een stukje natuur in Haarlem. Dit is een stadsbos. Wanneer je even de drukke stad wilt ontlopen kun je prima terecht in Haarlemmerhout. Ik kom hier vooral wel eens als het lekker weer is, dan is zo’n bos wel echt fijn!

Studio

Studio is ook een café op de grote markt. Dit is een café maar in de weekenden kun je hier ook uitgaan, achterin heb je namelijk een grote ruimte waar je kunt dansen. Meestal kom ik hier om een drankje te doen en te borrelen.

haarlem hotspots

Teylers museum

Dit is een museum waar de onderwerpen kunst en wetenschap aan bod komen. Het museum ziet er ontzettend leuk uit en ik denk dat er voor elk type persoon wel wat te zien en te doen is. Dit is echt een must-see hotspot die je gezien moet hebben.

Number 5

Number 5 is een cocktailbar. De eigenares van Number 5 vind ik altijd erg gezellig en positief. Je merkt echt dat ze het ontzettend leuk vind om de bar te runnen. Bij Number 5 kun je ontzettend veel verschillende cocktails drinken en ook een suggestie geven. Bij Number 5 kom ik vaak voor het uitgaan om alvast een drankje te doen.

Ben jij wel eens in Haarlem geweest en welke hotspots ken jij?

2 thoughts on “Haarlem hotspots – Mijn favoriete plekjes in Haarlem”

  1. Ieder jaar kom ik terug in Haarlem en verken de stad met al zijn kleine oude straatjes Natuurlijk ook de vijfhoek met zijn restaurantjes en in de Haarlemmerhout waar mijn familie in de hoge flat van de Maria Stichting woont ,vindt ik het leuk om door de Hout te wandelen en bij N
    urks in de Hout wat te eten, is goed en niet duur.

Geef een reactie