Lifestyle Ondernemerschap & Bloggen

Handige blogtools – Blog tools die ik dagelijks gebruik

Bloggen is meer dan alleen even een tekstje schrijven. Er moeten natuurlijk ook leuke foto’s bij, links, je blog moet social media hebben… Ga zo maar door. Voor dit soort zaken bestaan er gelukkig een aantal handige blogtools om het wat makkelijker te maken. In deze post vertel ik iets over degene die ik gebruik.

Handige blogtools

WordPress

Ik zweer echt bij wordpress. Een essentiele stap in het rijtje handige blogtools. Je hoeft echt geen codeer queen te zijn om een website, in dit geval blog te maken. Met wordpress gaat dit zo makkelijk. Je hoeft ook niet perse een eigen lay-out te maken. Je kan ook een gratis template aanpassen naar jouw smaak. Ik vind wordpress gewoon handig omdat je alles in een hebt. Je berichten, reacties, etc. Ik zou nog wel een apart artikel over wordpress kunnen maken als daar behoefte naar is. Ook de WordPress app is fijn om reacties te beantwoorden en alvast artikelen bijvoorbeeld in de bus te schrijven.

Picmonkey

Picmonkey gebruik ik altijd om mijn thumbnails te maken. Ik moet toegeven dat ik nog even moet wennen aan het maken van thumbnails. Picmonkey help mij hiermee. Ook kun je je foto’s aanpassen en croppen. Je kan eigenlijk best veel met Picmonkey maar eerlijk gezegd ken ik niet elke functie die je kunt gebruiken. De functies die ik nu gebruik zijn tekst en helderheid, croppen en kaders.

Tinypic

Eigenlijk valt hier niet veel over te vertellen. Het is eigenlijk gewoon een upload site voor het uploaden van foto’s. Werkt gewoon goed. Verder kan ik er niet veel over zeggen.

Handige blogtools

Wunderlist

Voor het maken van planningen is deze app ideaal. Je kunt eigenlijk To Do lijsten maken per onderwerp. Maar ook bijvoorbeeld terugkomende dingen (zoals bijvoorbeeld als je elke week op maandag een rubriek hebt). Deze app is niet alleen handig voor een blog maar ook bijvoorbeeld voor afspraken etc. Ook handig voor school!

Spelcheck.nl

Dit is een site die je spelling kan checken. Ik ben goed in schrijven, maar aan mijn spelling kan ik nog wel werken. Vooral d en t fouten. Ik laat mijn artikelen door iemand lezen maar ik gooi ook even voor de zekerheid even deze site erover want ik haal er toch altijd een paar uit.

Mijn camera

Ik vind toch dat goede kwaliteit foto’s je blog echt een boost geven. Ik moet nog even oefenen met foto’s maken met de witbalans en dat soort zaken maar ik ben nu al blij met de foto’s die ik maak. Ik gebruik trouwens een canon eos 400D. Hij is al wat oud maar hij doet het toch prima. Ik ben ook even op zoek naar een nieuwere camera.

hero_clearly

Evernote

Met Evernote schrijf ik eigenlijk altijd mijn ideeën op die ik heb voor posts. Zo raak ik niets kwijt. Want ik weet dat mijn geheugen echt een zeef is, haha.  Je kunt hiermee verder alles ordenen en je kunt dit op je telefoon en computer gebruiken. Dan heb je dus alles in een app.

Dat waren de tools die ik fijn vind om te gebruiken.

Gebruik jij een van deze handige blogtools?

Meer tips over blogs? Lees hier mijn artikel over hoe ik mijn blog met school en werk combineer.

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

2 thoughts on “Handige blogtools – Blog tools die ik dagelijks gebruik”

Geef een reactie