Lifestyle Persoonlijk

HBO opleidingen inspiratie – Vijf HBO opleidingen die mij tof lijken

HBO opleidingen inspiratie

Over een jaar studeer ik (hopelijk) af en haal ik mijn MBO 4 Media Manager diploma. Het liefst zou ik daarna doorgaan naar het HBO om nog een andere opleiding te volgen. Ik ben me nu al aan het oriënteren en deel vandaag vijf opleidingen die ik wel zou willen volgen. Kijk je mee naar deze HBO opleidingen inspiratie?

De opleiding die ik nu doe is Media Manager.  Daarom zijn de opleiding in dit artikel ook media gerelateerd.

Mediaenentertainmentmanagement.jpg

Media & Entertainment Management

Media en Entertainment Management is een opleiding die studenten voorbereidt op managementfuncties in de wereld van film, televisie, evenementen, muziek en interactieve media, spilfuncties in de creatieve industrie. Als manager in de media- en entertainmentbranche geef je als afgestudeerde leiding aan diverse teams, die vaak samengesteld zijn uit mensen met verschillende achtergronden. Ook buig je je over de financiën en bewaak je de planning en de deadlines. De opleiding kenmerkt zich door ondernemerschap, creativiteit en maatschappelijke betrokkenheid. De creatieve industrie vormt een belangrijke groeisector en levert daarmee werkgelegenheid op voor afgestudeerden. De voltijd hbo-opleiding heeft nauwe contacten en samenwerkingsverbanden met het (internationale) werkveld.

We beginnen de HBO opleidingen inspiratie met de opleiding media & entertainment management. Dit is een opleiding wat goed aansluit op de opleiding die ik nu doe. Het is eigenlijk hetzelfde maar dan op HBO niveau. Je kan met deze opleiding weer alle kanten op en dat trekt me wel. Je zorgt er eigenlijk als het ware voor dat een project slaagt. Zelf vind ik plannen en organiseren al heel leuk om te doen en daarom lijkt mij dit een leuke opleiding om te volgen.

HBO opleidingen inspiratie

HBO – Rechten

Sommige mensen zien wetten regels en afspraken als een uitdaging, hebben oog voor detail en vinden het leuk zaken goed uit te pluizen. Je kunt analyseren en ordenen. En je houdt van puzzelen en speuren en vindt het interessant om juist naar datgene te zoeken wat licht in een zaak kan brengen. Natuurlijk is het van belang dat je zorgvuldig bent en moet je van taal, schrijven en organiseren houden. Wanneer jij jezelf hierin kunt herkennen is de opleiding HBO-Rechten bij  echt iets voor jou.

Dit heeft niet zoveel met Media te maken maar sinds ik klein ben lijkt dit me al een tof beroep. Ik hou er van om alles goed te ordenen en oplossingen te zoeken. Deze opleiding zal voor mij wel een uitdaging zijn want het lijkt me wel een moeilijke opleiding maar ik denk wel dat ik hem leuk zal vinden.

HBO opleidingen inspiratie

Journalistiek

Wat is er dankbaarder en mooier dan mensen te mogen vragen waarom ze doen wat ze doen? En vervolgens kun je er verhalen over maken en de resultaten op internet, tv of in de krant terug zien. Je kunt je nieuwsgierigheid achterna, dingen uitzoeken, erover in gesprek met je lezers, volgers, kijkers en luisteraars. Kijk je kritisch naar de samenleving en ben je als het nodig is een beetje brutaal? Hou je van taal en zit schrijven en verbeelden je in het bloed? Zie je jezelf in de rol van redacteur, interviewer of verslaggever? Dan heb jij de juiste bagage in huis om te kiezen voor Journalistiek.

Deze hadden jullie misschien wel zien aankomen. Ik vind schrijven gewoon geweldig. Wat ik precies zou willen schrijven weet ik nog niet maar deze opleiding is een goed begin. Toch heb ik mijn twijfels omdat ik schrijven niet altijd leuk vind en ik er echt tijd voor moet maken. Ook is mijn spelling soms niet heel goed.

Vrijetijdsmanagement

Vrijetijdsmanagement

Je begeeft je in de dynamische wereld van de vrijetijdssector. Entertainment, uitgaan, evenementen, media, sport, toerisme, recreatie, kunst en cultuur zijn allemaal onderdeel van de groeiende vrijetijdssector. Er bestaan bovendien veel dwarsverbanden tussen de verschillende delen van de sector. Tijdens deze voltijd hbo-opleiding leer je hoe je vernieuwende concepten kunt bedenken voor vrijetijdsactiviteiten en hoe je deze activiteiten vervolgens in de markt kunt zetten. Er wordt aandacht besteed aan trends, strategie en beleid. Ook oefen je met het organiseren van evenementen. Je ontwikkelt bovendien een visie op de wensen en behoeften van consumenten met betrekking tot hun vrije tijd.

Dit is eigenlijk nieuwe evenementen bedenken en uiteindelijk uitvoeren. Het lijkt me erg tof om een goed idee om te zetten in een realistisch project. Dat leer je met deze opleiding.

downloadInternational Music Management

International Music Management is a bachelor programme that prepares students to fulfill management positions in the music business globally. As a manager within this particular field within the media and entertainment industry students learn to fulfill core functions in creative business and are prepared to direct diverse teams, often composed of people from different backgrounds. Managers in the music business take care of finances & control, planning and deadlines. The IMM programme stands for entrepreneurship, creativity and social involvement, with a strong focus on an industry that is still growing and in need of employees that are trained on a bachelor level.

Deze opleiding lijkt me het leukst. Met deze opleiding en uiteindelijke beroep kan ik bezig zijn met mijn allergrootste hobby. Muziek. Met deze opleiding kun je later aan de slag als manager van een artiest, bij een platenlabel of bij een concert hal. Eigenlijk lijken alle drie de opties me leuk. Of ik deze opleiding echt ga kiezen weet ik nog niet maar ik ben het serieus aan het overwegen.

Welke HBO opleiding volg jij of lijkt je leuk? Heb jij nog HBO opleidingen inspiratie voor mij?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

4 thoughts on “HBO opleidingen inspiratie – Vijf HBO opleidingen die mij tof lijken”

  1. Leuk artikel! Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat kiezen. Ik heb HBO toerisme gestudeerd en dat was een hele leuke opleiding, maar ik zou nog wel een opleiding in de richting van marketing/communicatie willen volgen.

Geef een reactie