Muziek

Het nieuwe album van Ed Sheeran: Divide Deel 1

Het is je vast niet ontgaan maar Ed Sheeran heeft een nieuw album uitgebracht genaamd Divide. Ik als groots Ed Sheeran fan van al ongeveer 5-6 jaar ben daar uiteraard super excited over! Ik vertel je meer over mijn mening over dit album in dit artikel. Luister je mee?

Aan het begin van dit jaar was Ed Sheeran plotseling terug. Hij bracht Shape Of You en Castle On The Hill uit en dat waren wereldwijd gelijk grote hits en natuurlijk nu nog steeds. Eigenlijk was ik best wel bang dat het album mij teleur zou stellen aangezien ik hoge verwachtingen had na plus en multiply. Het album Divide heeft mij zeker niet teleurgesteld.

Ik ga per liedje vertellen wat ik er van vind en mijn favoriete lyrics.

Eraser 

Dit is denk ik mijn favoriete liedje van het hele album. Ik weet gewoon dat dit voor hem een heel persoonlijk liedje is en ik wilde dat er zo een ‘soort’ liedje op het album zou zitten zoals YNMIDNY, The man en take it back op eerdere albums. Eraser is gewoon heel oprecht en mooi. Ik had totaal niet verwacht dat dit op het album zou zitten en ik ben echt verrast.

Castle On The Hill

Castle On The hill was natuurlijk al een tijdje uit. Het gaat over de jeugd van Ed Sheeran. Wat hij allemaal vroeger heeft gedaan en welke vrienden hij overheeft etc. Mij doet het heel erg denken aan wat ik op dit moment meemaak, ik ben natuurlijk nog jong en ik maak dezelfde dingen mee.

Dive

Dive vindt ik een beetje vergelijkbaar met Thinking Out Loud. Erg mooie tekst en het liedje zelf is ook erg goed in elkaar gezet. De lyrics vind ik gewoon zo mooi en ook de gitaar solo versaste me positief. De lyrics ”Don’t call me baby unless you mean it” echt super.

Shape Of You

Ook Shape Of You was al eerder dan het album uit. Dit vind ik het meeste ”pop/radio” liedje. Gewoon een liedje om Ed Sheeran weer op de kaart te zetten. Zelf vindt ik deze misschien wel een van de minste, omdat hij zo overrated is vergeleken met de rest. Toch vind ik deze toch wel erg leuk vooral omdat hij zo dansbaar en catchy is.

Perfect

Perfect vind Ed Sheeran beter dan Thinking Out Loud. Ik vind dat er niet persé een maatstaaf is voor muziek maar ik vindt dat Perfect inderdaad wel in het rijtje met Thinking Out Loud. Dit lied doet met echt aan het denken aan een bruiloft en pure liefde. Perfect is perfect.

Galway Girl 

WAT EEN PRACHT! Een beetje irish/folk in zijn album. Echt helemaal top. Dit album zit sowieso vol met soorten genres en verschillende stijlen muziek. Het is zo vrolijk en dansbaar echt een BOP. Galway Girl is echt het lied wat je op repeat hebt en je geen genoeg van kunt krijgen.

Happier 

Neeee…. Iedereen dacht dat dit liedje vrolijk zou zijn door de titel natuurlijk. Maar trap er niet in, het liedje is totaal niet vrolijk. Het is eigenlijk de perfecte breakup song. Het is zo mooi geschreven en eigenlijk echt heartbreaking. Ik heb zoveel vragen nu.

Kijk je volgende week mee naar deel 2? 

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

Geef een reactie