Muziek

Het nieuwe album van Ed Sheeran: Divide Deel 2

Het is je vast niet ontgaan maar Ed Sheeran heeft een nieuw album uitgebracht genaamd Divide. Ik als groots Ed Sheeran fan van al ongeveer 5-6 jaar ben daar uiteraard super excited over! Ik vertel je meer over mijn mening over dit album in dit artikel. Luister je mee?

Afbeeldingsresultaat voor divide ed sheeran

New man

The man is natuurlijk een super shady lied wat geschreven is door Ed Sheeran. Ik vond het zelf wel verrassend en zelfs een beetje grappig dat Ed Sheeran zo een liedje op zijn album heeft uitgebracht. Ik denk persoonlijk dat dit liedje over Nina Nesbitt gaat, over haar ”new man”. Ik kan dit natuurlijk niet zeker weten maar ik heb zo wel mijn vermoedens.

Hearts don’t break around here 

Hearts Don’t Break Around Here vindt ik zeker een leuk liedje maar geen absolute topper. Ík vind het wel mooi dat hij bloemen namen in dit liedje gebruikt met de zinnen ”daisies daisies” en ”roses roses”. Dit is een mierzoet liefde nummer.

What do I know?

Jaaaa. Wat een geweldig mooi en positief liedje zeg. Dit gaat over het positieve van het leven. Ik vind het heel mooi hoe Ed Sheeran zijn mening geeft dat je de wereld kan veranderen met liefde en misschien, maar dan zegt hij ”what do I know?” omdat hij eigenlijk helemaal nergens voor gestudeerd heeft. Het geeft een hele mooie message en wending aan het album.

How would you feel? (peaen)

Deze was ook al wat eerder uit dan het echte album. Dit is geen single maar heeft Ed Sheeran heeft dit liedje eerder uitgebracht omdat het een van zijn persoonlijke favorieten is. Ik heb over dit liedje gemengde meningen gehoord. Zelf vind ik het zeker een leuk liedje maar geen ultieme favoriet.

Supermarket flowers 

Dit is zo’n zielig liedje… 🙁 Ik heb hier zeker een traantje om gelaten als ik eerlijk mag zijn. Dit gaat over zijn oma die is overleden tijdens de productie van Divide. Hij vertelt dat hij veel cadeaus kreeg tegen het verdriet (supermarket flowers) maar dat niks hielp tegen het verdriet van zijn oma. In de chorus heeft hij het over de dingen die zijn oma tegen hem gezegd heeft. Het is zo’n mooi liedje.

Barcelona 

We zijn aangekomen bij de deluxe nummers van zijn album. Van het zielige liedje Supermarket Flowers gaan we nu over naar juist een heel vrolijk liedje genaamd Barcelona. Dit gaat natuurlijk over Barcelona. Ik vind het zo leuk dat Ed een beetje Spaans in dit liedje zingt. De lyrics ”I want you, baby, solamente” vind ik ook zo leuk want solamente betekent ”alone/only”.

Bibia Be Ye Ye 

Dit heeft Ed samen geschreven met een jongen uit Ghana die eigenlijk de jongen uit het liedje is. De taal Bibia Be Ye Ye is twi. Dit betekent alles komt goed. Ik vind het echt gaaf dat Ed Sheeran heeft samengewerkt met zulke invloeden om zulke nummers te maken, er zit zoveel power achter. Het hele album is erg divers en dit is zeker een uitschieter op die regel.

Nancy Mulligan

Dit liedje gaat ook weer over zijn oma, nouja eigenlijk zijn opa en oma. Het gaat over het verhaal van de liefde van zijn grootouders en hoe ze samen weggerend zijn van hun ouders omdat ze niet mochten trouwen door de religie. De lyrics ”I made that wedding ring from dentist gold” vond ik wel bijzonder, aangezien hij dus echt zijn gouden tanden heeft omgesmolten en een ring heeft gemaakt.

Save myself 

Het laatste liedje van het album Divide is Save Myself. Dit is een heel persoonlijk liedje, het gaat erover dat je eerst ”jezelf moet redden” voordat je iemand anders kan helpen. Hij verteld dat hij veel dingen aan een bepaald persoon heeft gegeven maar hij daarvoor niks terug heeft gekregen. De chorus gaat over zijn alcohol en drugsgebruik waar hij open over is.

Heb jij het album Divide al geluisterd?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

Geef een reactie