Lifestyle Ondernemerschap & Bloggen

Blog en werk combineren -Hoe ik mijn blog met werk combineer

blog en werk combineren

Elke week verschijnen er vier artikelen op Blogwien.nl. Dat gaat niet vanzelf. Soms krijg ik wel eens de vraag hoe ik dat combineer met het leven. Want ik heb natuurlijk ook gewoon school en andere leuke dingen die ik graag nog wil doen. In deze post vertel ik je hoe ik blog en werk kan combineren.

Plannen

Eigenlijk is plannen de key tot alles. Ik plan eigenlijk alles van te voren in zodat ik precies weet wat ik moet doen de aankomende week voor school, mijn blog en stage. Zo heb ik vooruitzicht. Eigenlijk heeft iedereen zijn manier om te plannen, als jullie graag een artikel zouden willen lezen over mijn manier laat het dan even achter in de comments.

Vooruit schrijven

Wat ik vaak doe als ik er tijd en inspiratie voor heb is vooruit schrijven. Zo heb ik naar mijn gevoel meer ruimte en tijd en heb ik minder ‘stress’ voor als ik geen inspiratie heb of even veel tijd in school of stage moet steken.

Afbeeldingsresultaat voor to do

Prioriteiten stellen

Eigenlijk helpt het mij vooral dat ik mijn blog gewoon echt een leuke hobby vindt. Vandaar dat in het niet per se zie als werk of iets waar ik geen zin in heb. Je moet wel kiezen wat je belangrijker vindt. Heb je het zo druk dat je eigenlijk geen tijd hebt voor een blog, tja dan wordt het een lastig verhaal. Dan hou je het waarschijnlijk niet zo heel lang vol voordat je het niet meer leuk vindt en afhaakt. Kijk goed naar jezelf of je écht een blog wilt en het in je leven past.

Wees realistisch

Dit is ook een belangrijke. Je moet erg realistisch kijken in wat er haalbaar is. Het liefst zou ik elke dag wel een artikel willen posten maar ik weet van mezelf dat dit gewoon niet haalbaar is voor mij. Vandaar dat ik het hou op vier artikelen per week. Door te kijken wat er mogelijk is en ik dat toepas blijft het voor mij ook nog leuk. Stel geen onmogelijke doelen voor jezelf.

Afbeeldingsresultaat voor school werk

Hard werken

Hard werken heeft eigenlijk altijd in mijn bloed gezeten. Ik hou ervan om veel te werken. Op school wil ik altijd meer doen dan wat er gevraagd wordt. Als je opgave A, B en C hebt. Doe ik er nog even opgave D bij. Om je blog te combineren met werk moet je echt hard werken.  Zelf heb ik nu een werk week van rond de 35 uur met stage en school, toch blijf ik mijn blog houden aangezien ik er gewoon van hou om hard te werken en dat moet wel een beetje in je zitten.

Meer blog inspiratie opdoen? Lees hier over blog tools die ik gebruik.

Als je een blog hebt; hoe combineer jij die dan met werk en/of school?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

3 thoughts on “Blog en werk combineren -Hoe ik mijn blog met werk combineer”

Geef een reactie