Lifestyle

Ik kijk geen tv meer

Onbewust kijk ik al een jaar geen televisie meer. Ik zat laatst na te denken dat ik eigenlijk helemaal niet zo vaak meer televisie keek. Vroeger keek ik altijd veel programma’s, van goede tijden slechte tijden tot miljoenenjacht en expeditie Robinson. Nu is het veel minder geworden en komt het zelden voor dat ik iets op tv kijk.

4047834684_070a0bda18_b.jpg

Waarom is eigenlijk de vraag die ik me soms nog wel eens stel. Ik heb er eigenlijk geen behoefte meer aan. Ik vind het vaak saai, een beetje cliché zelfs. Waarom kijk ik nog naar deze programma’s waar al tien seizoenen van zijn en waarom kijk ik naar deze informatie die totaal niet interessant is?

Ik denk dat het vooral met mijn opleiding te maken heeft dat ik gestopt ben met het kijken van televisie. Ik doe nu de opleiding media manager op het media college. Eigenlijk was vrij duidelijk dat ik niet bij de sector televisie wilde werken wat ik oorspronkelijk wel eerst wilde.

Ik kwam er vrij snel achter dat eigenlijk bijna alles nep is. Reality dingen zijn vaak in scené gezet en dingen worden opnieuw geschoten. Alles om maar het perfecte programma neer te zetten. En dat vind ik jammer, ik wil niet mee werken aan iets wat niet echt is. En begrijp me niet verkeerd, sommige programma’s zullen echt wel echt zijn maar heel veel in de wereld ook niet.

Afbeeldingsresultaat voor film set

Doordat ik heb gezien dat veel gewoon nep en in scene gezet is heb ik er een beetje een afkeer voor gekregen denk ik. Ik kan niet meer naar de programma’s kijken zoals ik dat eerst deed, zonder te weten dat ze een bepaalde scené al tien keer eerder hadden opgenomen.

En dan hebben we natuurlijk het internet. Online content wordt steeds belangrijker. Zelf vind ik dat ook veel leuker, je kan zelf bepalen op welke kanalen je je abboneert en welke interesses je wilt zien. Zo kijk ik bijvoorbeeld veel content op youtube en netflix. Het sluit meer bij mij aan.

Dit was wel zo’n beetje de reden waarom ik zelf weinig tot geen televisie meer kijk. Ik heb er geen behoefte aangezien doordat ik heb gezien dat veel nep is en doordat het niet meer aansluit op mijn interesses. Daarnaast heb ik de online wereld zoals netflix en youtube waar ik meer voldoening uit haal.

Kijk jij nog vaak naar tv?

1 thought on “Ik kijk geen tv meer”

Geef een reactie