Lifestyle

Is technologie wel goed voor ons?

In de pauze zit iedereen op zijn  mobieltje, als ik thuis ben zit mijn broertje te veel achter de pc en als ik een paar uur niet op mij social media heb gekeken kan ik niet wachten tot ik er weer op kan. En vat me niet verkeerd op, ik vind technologie hartstikke leuk maar soms vraag ik mezelf af of technologie wel goed voor ons is.

tech

We leven in een wereld waar we alles van elkaar willen weten door elkaar te volgen op verschillende sociale media zoals Facebook en Twitter. Het leven van iemand kan zelfs perfect lijken op deze media. Waarom? Omdat alleen de leuke dingen worden gepost en de nare dingen eigenlijk niet. En natuurlijk zijn er mensen die dit wel doen maar over het algemeen niet. Door social media ben ik veel in contact met mensen. Maar in het echte leven ben ik door technologie juist minder in contact met mensen. Want ik zie vaak mensen die liever op een telefoon spelen dan gezellig te praten.

Persoonlijk vind ik het erg jammer hoe de wereld is geworden. En ik geef eerlijk toe dat ik er zelf ook aan meewerk door het te gebruiken. Ik mis eigenlijk een beetje de tijd dat ik geen telefoon had en afsprak met vriendinnen om naar buiten te gaan. Nu is het wel een beetje anders. Natuurlijk spreek ik uiteraard af met vrienden nog steeds. Maar omdat we vrijwel alles delen op sociale media is het gesprek een beetje weg. Want we weten eigenlijk al wat diegene gister heeft gedaan, welk toetje hij of zij heeft gegeten en hoe hij of zij zich voelde op die dag. Ik mis de dagen dat ik urenlang kon praten met mensen zonder uitgepraat te zijn.

sub15jpTrivia-articleLarge

We controleren elkaar ook heel erg. Bijvoorbeeld de blauwe vinkjes en laats gezien op whatsapp. We verwachten dat er gelijk een berichtje terugkomt en als dat niet gebeurt kan het niet anders of er moet een reden zijn. Zelf heb ik de blauwe vinkjes uitgezet omdat ik merk dat ik ga stressen als iemand mijn bericht leest maar niet terug reageert. En zelf ben ik ook niet snel met reageren of soms weet ik ook echt niet wat ik moet zeggen. Nee, ik denk liever een tijdje na over wat ik ga zeggen. Gek eigenlijk, dat we vroeger mailtjes schreven en zelfs een dag wachtten of antwoord terwijl we nu reageren in korter dan een minuut.

Natuurlijk heeft technologie ook heel veel voordelen zoals op het gebied van gezondheidszorg. En je hebt toegang tot heel veel informatie, je bent altijd bereikbaar als er iets aan de hand is en even snel een whatsappje sturen is gewoon handig. Toch vraag ik mezelf af of we de technologie zouden missen als we het nooit gekend zouden hebben. Omdat nu iedereen een smartphone heeft is het onmogelijk om er nu mee te stoppen. Dat zou ook echt super raar zijn. Ik mis de oude tijd gewoon een beetje en zelf probeer ik ook een beetje te minderen omdat ik het niet goed vind om als het ware verslaafd te zijn aan mijn telefoon en vind het ook niet echt sociaal. Doe jij met mij mee? En wat vind jij van mijn standpunt?

 

1 thought on “Is technologie wel goed voor ons?”

Geef een reactie