Lifestyle

Leuke bordspellen – Mijn favoriete bordspellen die ik graag doe

Misschien een beetje ouderwets maar ik hou best wel van leuke bordspellen. Gewoon lekker gezellig samen met famillie of vrienden een spelletje spelen. Een paar snacks erbij en een gezellige muziek playlist en de avond is compleet. Vandaag deel ik mijn favoriete bordspellen.

leuke bordspellen

Monopoly

Iedereen kent Monopoly denk ik wel, het spel waar je uiteindelijk de rijkste moet worden en je medespelers failliet moet spelen. Of je geluk moet hebben of slim moet spelen zijn de meningen over verdeeld maar leuk vind ik hem wel.

Klik hier om het bordspel monopoly te bekijken.

 De Kolonisten Van Catan 

Afbeeldingsresultaat voor de kolonisten van catan

Dit is eigenlijk ook een soort van monopoly wat ik laatst heb ontdekt. Met dit spel moet je bepaalde grondstoffen verzamelen om onder andere huizen en steden te maken. Hier krijg je punten voor en bij een x aantal punten win je. I’m hooked.

Klik hier op het spel catan te bekijken.

 Het Logo spel

Dit is eigenlijk echt een dom spel maar wel super leuk. Volgens mij is het niet eens meer verkrijgbaar (ik kan het niet vinden).  Ik speel dit altijd bij een goede vriendin die hem heeft. Bij dit spel moet je vragen beantwoorden over merken en natuurlijk de logo’s. Als je de vraag goed hebt mag je verder, wie als eerst bij de finish is wint. Super simpel maar erg leuk.

Klik hier om het logo spel te bekijken.

Scrabble 

leuke bordspellen

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo goed in scrabble maar toch is het leuk om te zien welke woorden er verzonnen worden tijdens dit spel. Met dit spel moet je dus woorden maken met de letter die je hebt. Hoe moeilijker de letter hoe meer punten. Degene met de meeste punten wint.

Klik hier om het spel Scrabble te bekijken.

Stratego 

Afbeeldingsresultaat voor stratego

Het spel waar je strategisch moet nadenken om de vlag van de tegenpartij te veroveren. Een ideaal spel om te spelen met zijn tweeën (het kan ook maar met twee spelers). En daarnaast hou ik wel van spelletjes waar je een beetje moet nadenken.

Klik hier om het spel Stratego te bekijken.

Nog meer spelletjes ontdekken? Lees hier een artikel over mijn favoriete games op de telefoon.

Wat vindt jij een van de leuke bordspellen?

Geef een reactie