Lifestyle

Media Manager: Projecten die ik door school heb gedaan

Klagen over school doe ik nogal vaak. Er heerst erg veel onduidelijkheid terwijl het idee van mijn opleiding, Media Manager een super tof idee is. Dat ik het niet zo goed geregeld vind, vind ik jammer. Toch zijn er een aantal leuke projecten die ik door school heb mogen doen. In deze post vertel ik je er alles over.

  1. Blogwien.nl

Het beste project wat ik heb gedaan was Blogwien.nl. We kregen eigenlijk heel simpel de opdracht om iets te creëren wat je zelf wilde maken. Daar moest je uiteraard onderzoek voor doen en een plan schrijven hoe je dit project wilde realiseren. Ik wilde eigenlijk al jaren een blog starten dus dit was een goed zetje in de rug. Ik besloot een blog te starten en inmiddels bestaat hij bijna twee jaar dus ik kan zeker wel zeggen dat dit project geslaagd is.

2. Eigen online portfolio 

Als opdracht op school kregen wij de opdracht om een eigen website te maken als online portifolio voor andere opdrachten. Dit zou dan handig zijn voor toekomstige sollicitatie’s. Ik gebruik mijn eigen website nu eigenlijk niet echt meer maar een website leren maken was zeker leerzaam. Zoals mijn blog maakten we de website op WordPress en door de lessen heb ik zeker veel geleerd over wordpress en het maken van een website.

3. House Of Mysterys project

Dit is zeker een van mijn favoriete projecten die ik op school heb mogen doen. We moesten namelijk een game en (korte) film maken die gebaseerd waren op elkaar. Denk bijvoorbeeld aan de film Assasins Creed. Dat was eerst een game en daar is nu een film van uitgebracht. Wij bedachten een plot over een mysterieus huis en bedachten daarbij een spel en verhaal bij. Ik vond dit project heel leuk om te doen aangezien we alles zelf moesten doen, coördineren en plannen. Het was een soort van proef voor ons of we het aankonden om een project te organiseren. Dat is zeker gelukt, want het eindresultaat mag er wezen.

4. My Magazine 

We hebben voor verschillende opdrachten een magazine moeten maken. Dit waren zowel print als online magazines. Het leukste magazine wat ik heb gemaakt was ”My Magazine”. In dit project moest je een eigen magazine schrijven en ontwerpen. Dit magazine moest over jezelf zijn en je mocht zelf bepalen welke artikelen je voor het magazine schreef (er waren wel een aantal eisen en rubrieken die in het magazine moesten komen). Ik als persoon die erg van schrijven hou vond dit natuurlijk super leuk. Ik heb veel geleerd over vormgeving tijdens dit project. Het leukste moment was wel dat we uiteindelijk ook het magazine kregen als print.

5. Self branding video

Dit is niet echt een project maar hoorde bij een online magazine die ik moest maken. Je moest namelijk een self branding video maken. Dit is eigenlijk een soort van reclame filmpje maar dan over jezelf als persoon. Zelf heb ik video altijd leuk gevonden maar ik doe er zelf veel te weinig mee. Het is heel leuk om te bedenken hoe je jezelf wilt omschrijven en het dan uiteindelijk te filmen.

Wat is het leukste wat jij hebt gedaan op je opleiding?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

Geef een reactie