Ondernemerschap & Bloggen

Mijn blog tips.

Veel ervaren bloggers delen zijn/haar tips voor het opstarten van een blog. Vandaag deel ik de tips die ik jouw wil meegeven om een blog te starten of te verbeteren. Deze tips zijn alleen maar tips, dat betekent niet dat je ze echt moet doen.

image

  1. Ga brainstormen.

Aangezien dit de tijd is dat veel personen een youtube of blog beginnen is het moeilijk om jezelf te onderscheiden van de rest. Dat wil niet zeggen dat er er niet komt. Dat wil wel zeggen dat je een goed idee moet hebben. Bedenk iets wat nog niet bestaat en richt je daar op.

2. Blog consequent. 

Lezers houden van een routine en willen weten waar ze aan toe zijn. Probeer daarom dagen aan te houden wanneer er een post verschijnt. Probeer een ritme aan te houden wat voor jouw werkt en bouw het dan op wanneer je wat meer tijd hebt.

3. Investeer.

Nee hiermee bedoel ik niet dat je gelijk een dure camera moet kopen en 200 euro moet uitgeven aan advertenties. Maak kleine investeringen zoals een domein. Dat alleen al kan een groot verschil maken.

domain-names-registrar

4. Blijf bloggen!

Een goede werkende website met veel bezoekers kun je niet in een dag opbouwen. Blijf verder blogggen en aan je site werken. Het zelfde geld voor bezoekers, ze zijn er niet gelijk, je moet ze echt opbouwen. Maar ze komen echt wel!

5. Foto’s.

Foto’s zijn erg belangrijk  voor een blog. Zoals ik al eerder vertelde, heb je niet per se een echte camera nodig maar het zou wel beter zijn als je een beetje professioneel aan de gang wilt gaan. Het is ook fijn om wat foto’s bij een artikel te zetten waar eigenlijk geen foto’s voor nodig zijn. Het leest wat makkelijker.

6. Plannen.

Plannen is alles met bloggen. Plan je tijd goed in en denk goed na wanneer je een artikel online wilt laten komen. Kijk ook naar de trends en de actualiteit. Bedenk goed wat je allemaal in een bepaalde tijd kunt doen en hoeveel artikelen je per week online kunt laten komen.

social_media.jpg

7. Sociale Media.

De wereld is nu best veel bezig met sociale media. Eigenlijk kan er geen sociale media ontbreken voor jouw blog of gewoon jouw als persoon. Zelf ben ik redelijk actief op Facebook en Instagram maar eerlijk is eerlijk, ik ben ook niet zo actief als ik eigenlijk wel zou willen. Zelf vind ik sociale media nog een beetje moeilijk maar een goed begin is er een te hebben.

8. Doe het omdat het leuk is.

Natuurlijk zou het leuk zijn als je bakken met geld verdient en honderden gratis spullen ontvangt voor je blog. Maar ik zelf vind dat dit niet de reden moet zijn dat jij begint met je blog. Zelf vind ik dat je het echt leuk moet vinden. Anders zal je het ook niet leuk vinden. Hetzelfde geld voor het onderwerp waarover je blogt. Word geen beauty blogger alleen voor de gratis spullen maar doe het echt omdat je een passie hebt voor beauty.

Zo. Dat waren acht tips om jouw een stukje vooruit te helpen.

Heb je wat aan mijn tips gehad?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

0 thoughts on “Mijn blog tips.”

  1. Het zijn heel handige tips….ik denk dat het wel handig is als je begint om al van te voren een paar artikelen te schrijven, want je moet de eerste lezers ook wel een beetje vangen met een aantal posts, denk ik….

  2. Dit zijn nuttige tips, helemaal voor een beginner als ik 🙂 ik merk ook echt dat dit soort dingen verschil maken. Ik ben natuurlijk wel voor m’n eigen plezier begonnen!

Geef een reactie