Lifestyle Muziek

Mijn inspiratie: Ed Sheeran.

normal_0006 (1)

In mijn leven heb ik heel veel inspiratie bronnen. Dat zijn vooral veel artiesten maar dat kunnen ook plaatsen, winkels en natuurlijk het internet zijn. Echter, heb ik een hele grote inspiratie bron. Dat is namelijk Ed Sheeran. Bij de meeste inspiratiebronnen heb ik dat ze me inspiratie geven voor maar een bepaald ding. Bij Ed is dat op een groter geheel.

Dat komt omdat hij me inspiratie geeft in het leven algemeen. Ik denk dat iedereen op dit moment Ed Sheeran wel kent (en anders leef je echt onder een steen, sorry not sorry) maar vele lijken niet het verhaal te kennen wat heeft geleid dat we hem nu kennen. Dat vind ik eigenlijk wel jammer omdat het echt een motivatie boost kan zijn. Ed is namelijk van helemaal niets naar heel veel gegaan. En dat heeft hij helemaal zelf gedaan.

Ed komt uit Engeland. Toen hij jonger was wist hij niet zo goed wat hij met zijn leven wilde bereiken. Damien Rice werd toen een inspiratie voor hem en dat wilde hij ook dus ging hij gitaar leren spelen. Dat vond hij geweldig. Snel daarna begon hij zijn eigen liedjes te schrijven. Hij begon zijn eigen muziek op te nemen en wilde dit gaan zijn leven. En dat is hem gelukt ook! Hij trad al een tijdje op bij cafés en bij voorprogramma’s. Na een tijdje moest hij een belangrijke beslissing nemen. Of een opleiding doen of gaan voor de muziek.

lol

 

Hij heeft uiteindelijk gekozen voor het laatste. Hij vertrok naar London zonder geld en slaapplaats. Je zou hem voor gek verklaren maar hij heeft het wel gemaakt. Eenmaal in London begon hij op straat te spelen en bij kleine concerten als openingsact. In die tijd bracht hij twee EP’s uit. Na dat jaar bracht hij weer een EP uit en in dat jaar heeft hij ook bij 300 (!) concerten gespeeld. Daarna werd hij populair op social media en vroeg example hem op tour als openingsact. Vanaf daar ging het bergopwaarts.

In 2010 bracht hij weer drie nieuwe EP’s uit. In 2011 begon zijn droom, na dat hij te gast was bij een radio show belandde hij in de Itunes top drie op nummer twee met zijn laatste EP. Kort daarna kwam de release van + met de hit single The A Team waardoor hij wereldwijd doorbrak. Hij ging op tour met Taylor Swift en ging samenwerken met grote artiesten zoals One Direction.

Ed Sheeran

Nu kent iedereen hem wel met liedjes zoals I See Fire en Thinking Out Loud. Ik vind het gaaf omdat hij normale liedjes heeft maar ook rap liedjes zoals You Need Me, I Don’t Need You en Take It Back. Verder speelt hij op een loop pedal waar hij een heel gaaf effect creëert bij concerten.

Ik ben fan van Ed Sheeran sinds 2012. Wow, dat is al lang geleden. Het voelt als gisteren. Ik heb hem twee keer live gezien. Wat ik leuk vind aan hem is dat hij zo lekker zichzelf is gebleven. Ik heb hem zien groeien van kleine concertzalen tot hele arena’s en ik moet zeggen dat hij nog steeds dezelfde Ed is. Hij probeert met zijn muziek mensen te inspireren en motiveren. Ook geeft hij goede levenslessen en is zijn verhaal een inspiratie voor velen. Ik vind hem en zijn manier van leven echt geweldig.

Als ik je nog een tip moet aanraden over Ed Sheeran is dat zeker zijn beide albums + en x. Ik vind namelijk beide albums even leuk. Ook het boek Ed Sheeran: A Visual Journey. Dit is een boek wat gaat over zijn leven met tekeningen gemaakt door een vriend van hem. En als laatste wil ik je zijn twitter aanraden want die is gewoon hilarisch!  Volg hem op @EdSheeran.

tumblr_m9pyedQgop1r1mrcso1_500

 

Wat is jou inspiratie?

0 thoughts on “Mijn inspiratie: Ed Sheeran.”

  1. Ed is inderdaad echt zichzelf gebleven ondanks al de fame! Ik vind het altijd lijken alsof hij nog steeds een beetje verlegen is wanneer hij staat de zingen, en dat vind ik juist zo speciaal aan hem.

  2. Ik vind ed zo leuk omdat die inderdaad zichzelf is en gewoon niet zo’n steralures heeft en het helpt natuurlijk ook wel dat hij vrienden is met one direction hahah 🙂 Leuke blog!

Geef een reactie