Lifestyle

Notitieboekjes ideeën – Dingen die je kunt doen met notitie boekjes

notitieboekjes ideeën

Ik gebruik per jaar ontzettend veel notitieboekjes voor verschillende doeleinden. Ik vind het altijd fijn om iets op te schrijven. Ik heb ook het idee dat het dan langer blijft hangen. Kijk je mee naar mijn notitieboekjes ideeën?

Begroting en financiën

Dit eerste uit mijn notitieboekjes ideeën is de financiën. Vroeger toen ik nog niet bij Bunq zat gebruikte ik altijd notitieboekjes om mijn financiën bij te houden. Misschien een beetje raar dat ik deze tip deel, terwijl ik het zelf niet meer doe. Maar als je niet zo’n handige app hebt zoals ik kan een notitieboekje goed werken. Je kan het gebruiken om een begroting te maken of bij te houden wat je uitgeeft per maand.

Dagboek / verhalen / gedichten

Ik heb deze drie dingen in hetzelfde rijtje gezet, omdat het een beetje in hetzelfde rijtje valt. Ik hou niet per se een heel dagboek bij met wat ik allemaal per bepaalde dag heb gedaan maar ik schrijf wel verhalen en gedichten over bepaalde gebeurtenissen of gevoelens. Dat kan heel fijn zijn soms!

Lijstjes

Een van mijn favoriete dingen om te doen is lijstjes maken. Deze lijstjes kunnen over van alles en nog wat gaan. Je kunt bijvoorbeeld lijstjes maken van bepaalde dingen die je wilt doen zoals landen die je nog ooit wilt bezoeken of creatieve dingen die je ooit nog kunt doen. Op internet zijn genoeg voorbeelden te vinden voor inspiratie.

notitieboekjes ideeën

Voeding

Wat ik de laatste tijd wat meer doe, is het bijhouden van een eet dagboek. Dan plan ik per week mijn maaltijden in, zodat ik precies weet wat ik per dag ga maken. Dit geeft me altijd overzicht in de week en dan kan ik ook makkelijk een boodschappen lijstje maken. Ook kun je je notitieboekje gebruiken voor recepten.

Wachtwoorden

Misschien niet de meest veilige manier ooit, maar je kunt je wachtwoorden opschrijven in een notitieboekje. Je hebt zelfs bepaalde wachtwoorden notitie boekjes met een template voor al je wachtwoorden. Een beetje vergelijkbaar met een telefoon nummer boekje. Altijd handig om er eentje te hebben.

Verjaardagskalender

Je kunt ook lekker ouderwets de verjaardagen in een notitieboekje kunnen schrijven. Natuurlijk zijn er in deze tijd tal van andere mogelijkheden zoals een papieren verjaardagskalender of sociale media. Toch kun je dit zelf personaliseren door het in een notitie boekje te schrijven.

notitieboekjes ideeën

Vriendenboekje

Dit kennen we allemaal wel van vroeger. Je basisschoolvrienden en andere kinderen schreven hier altijd bepaalde antwoorden in. Hoe leuk is het om dit opnieuw te doen maar dan met je huidige vriendengroep. Ik denk dat het dan wel leuk is om wat meer volwassenere vragen te stellen dan de vroegere vragen zoals favoriete eten en kleur.

Planning / to-do lijstjes

Dit is hetgeen waar ik notitieboekjes veel voor gebruik. Zelf gebruik ik een planner om mijn taken en afspraken in te plannen. Daarnaast kan het soms ook fijn zijn om een losse to-dolijst te maken voor een wat grotere taak die je dan weer kan opdelen in kleinere to do taken. Dit helpt me altijd voor het optimale overzicht.

Samenvatting boeken

Wat ik ook heel veel met notitieboekjes is deze erbij houden wanneer ik een boek lees. Dit doe ik vooral bij studieboeken, zodat ik de stof beter leer begrijpen. Ook doe ik dit vaak bij non-fictie boeken die ik in mijn vrije tijd lees, zodat ik de belangrijke dingen niet vergeet als ik deze interessant vindt. Dan kan ik later dan teruglezen.

Vragen

Je kent ze misschien wel, de boekjes waar je elke dag een vraag moet beantwoorden. Super leuk natuurlijk om later eens te lezen. Je dit kunt natuurlijk ook makkelijk zelf doen in een notitieboekje. Je kunt dan zelf vragen zoeken die jij wilt beantwoorden op het internet. Er is vast genoeg inspiratie.

Dit waren enkele notitieboekjes ideeën. Gebruik jij al een van deze notitieboekjes ideeën?

Geef een reactie