Lifestyle Muziek Persoonlijk

Ode aan muziek – Wat muziek voor mij betekent en doet

Ode aan muziek

Muziek is een groot deel uit mijn leven. Ik heb zelfs een tattoo laten zetten van muziek. Nee zonder muziek zou ik echt niet kunnen. In deze post vertel ik iets over mijn muziek verslaving, mijn ode aan muziek.

Muziek en ik vroeger

Toen ik jonger was dan 13 hield ik helemaal niet zo van muziek. Nee het enige wat ik luisterde was hardstyle en soms wat Nederlands talige liedjes. Fan was ik niet van artiesten. De eerste keer dat ik fan was was van de band the script. Ik was niet echt een fangirl ofzoiets. Heel grappig want ik ben nog steeds fan van ze en heb ze 3 keer live gezien en 1 keer gemeet.

Toen ik 13 was snapte ik niet echt wat de tekst betekende maar ik vond het wel leuk om mee te zingen en bands te zien op te treden. Een echte fangril was ik nog niet. Dat kwam pas in 2012. Je raadt het misschien al. Ed Sheeran. Nu vier jaar verder is het nog steeds mijn favoriete artiest en ik denk zelf niet dat dit ooit gaat veranderen. Goh, wat een lange tijd is dit eigenlijk. Het voelt helemaal niet zo lang.

Voor mij is muziek echt heilig. Je hebt muziek voor elke mood. Elke artiest heeft in zijn liedjes zijn eigen leven, verhaal of gebeurtenis verwerkt en dat vind ik mooi om te zien. Het is gek dat er dan veel mensen zijn die zich dat betrokken voelen bij dat ene liedje.

0bbf33c9c6ed16986c2e6ad114567683-1434916527

Stemming en muziek

Iedereen heeft wel eens een dag dat je je sad voelt en gewoon liever even voor een dag verdwijnt. Muziek helpt mij altijd door zo’n tijd heen. Eventjes lekkere jank muziek opzetten om het eruit te janken of juist hele vrolijke tunes waardoor je je gelijk beter gaat voelen. In muziek zitten herinneringen. Bijvoorbeeld er is een nummer dat je doet denken aan dat ene verjaardagsfeestje of die keer dat je je eerste break up had.

Door muziek heb ik ook verschillende personen ontmoet op concerten en via het internet. Ik ben ‘lid’ van verschillende fan bases en het is heel leuk om zo mensen te leren kennen. Je hebt namelijk altijd 1 ding gemeen: dat je van muziek van die artiest houdt.

Muziek kan me rust geven maar ook energie. Meestal als ik naar bed ga en opsta, heb ik altijd wel een rustige playlist aan. Maar als ik aan het werk ben voor school en mijn blog heb ik ook altijd muziek aan. Ik kan me erg goed concentreren met muziek aan. Beter zelfs.

Ode aan muziek

Conclusie

Conclusie is dat ik echt niet zonder muziek zou kunnen en ook niet zou willen. Muziek is echt mijn allerbelangrijkste hobby in het leven. Ik ben echt naar ongeveer 30  concerten geweest en kan niet wachten om naar nog meer te gaan en nog meer artiesten te ontdekken. Dit was mijn ode aan muziek!

Weten wat mijn favoriete muziek is waar ik naar luister? Lees hier het artikel waar ik muziek behandel die mijn favoriet is.

Hoe belangrijk is muziek voor jou?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

2 thoughts on “Ode aan muziek – Wat muziek voor mij betekent en doet”

  1. Tof artikel Bowien! Concerten zijn inderdaad zo gaaf om naar toe te gaan! Helaas zijn ze meestal erg duur en dat kan mijn portemonnee niet aan… haha! Ik zou nog heel graag een keer naar Jessie J en Beyonce willen! Dit vind ik zulke gave en goede artiesten! Liefs

Geef een reactie