Lifestyle Persoonlijk

Overdenken Tips – Hoe kom je er van af? Lees hier tips!

Tips overdenken

Ik ben een enorme overdenker. Ik denk over vrijwel alles na en vaak ook teveel dan goed voor mij is. Situaties blijf ik maar herhalen in mijn hoofd tot ik er gek van word. Maar hoe kan je er van af komen? Ik deel in deze post mijn overdenken tips.

Schrijf erover

Je kan proberen om een stukje te schrijven over waar je over aan het nadenken bent. Zo kan je er een klein beetje afstand van nemen en kan erkennen dat je over dit probleem nadenkt. Het hoeft overigens echt geen lang verhaal te worden, een paar zinnen of een kort verhaaltje is al voldoende.

Praat erover

Wanneer je echt ergens een lange tijd mee zit kun je er wellicht met iemand over praten. Dit kan een bekende zijn zoals een vriend of een familielid maar ook iemand die wat verder van je af staat. Je kan even contact opnemen met je huisarts wanneer je erge problemen ervaart.

Probeer het op te lossen

Wanneer je een bepaald probleem ervaart en je er constant aan denkt zal het probleem echt niet laten verdwijnen. Wanneer het mogelijk is probeer in oplossingen te denken en probeer het probleem waar je steeds aan denkt op te lossen. Dit is echter waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar het helpt ook wel eens om over het probleem te brainstormen. Ook hiervoor geldt: schrijf het op! Zo kom je vaak eerder bij een oplossing.

Maak je hoofd leeg

Wanneer je steeds maar aan hetzelfde blijft denken en je er gek van wordt probeer dan je hoofd leeg te maken. Dit kan je op verschillende manieren doen. Een aantal tips:

  • Ga iets doen – Wanneer je niets aan het doen bent behalve nadenken ga dan iets leuks doen. Ga bijvoorbeeld een serie kijken of maak een uitstapje naar de stad.
  • Spreek af met vrienden – Wanneer je in het gezelschap bent van anderen denk je waarschijnlijk minder na. Spreek dus bijvoorbeeld af om gezellig naar een café te gaan met een vriend.
  • Meditatie – Mediteren kan erg helpen om je hoofd leeg te maken. Ik gebruik op dit moment de app Headspace , voor mij is deze app echt onmisbaar.

Accepteer het

De laatste tip die ik kan geven is dat je soms gewoon moet accepteren dat je een overdenker bent. Als je dit accepteert krijg je misschien iets meer rust in je hoofd en kan je deze eigenschap van jezelf een plekje geven. Dit hoeft namelijk niet altijd een negatieve eigenschap te zijn!

Hopelijk heb je iets aan deze overdenken tips.

Ben jij een overdenker? En zo ja, heb jij nog overdenk tips?

2 thoughts on “Overdenken Tips – Hoe kom je er van af? Lees hier tips!”

Geef een reactie