Lifestyle

Picknick gerechtjes – Makkelijke snack gerechtjes om mee te nemen

Picknick gerechtjes

De zon schijnt al steeds vaker in Nederland. Heerlijk weer om naar buiten te gaan. Wat is er leuker dan picknicken in een park? Vandaag deel ik picknick gerechtjes die je handig mee kunt nemen.

Disclaimer: Dit is een verzamelpost van gerechten van andere bloggers. Klik op de titel van het gerechtje om naar het recept te gaan!

Fruit spiesjes

Fruit is ontzettend lekker in de zomer. Om een goede portie te maken met verschillende soorten fruit kun je fruit spiesjes maken. Dit is ontzettend makkelijk om te maken en het ziet er ook erg leuk uit. Deze spiesjes zijn zeker instagram prove.

Worsten broodjes

Bladerdeeg hapjes zijn altijd handig om mee te nemen. Het zijn geen hele grote hapjes dus ideaal voor een picknick. Dit zijn worsten broodjes, ziet er ontzettend lekker uit. Vooral de kruiden die ik zie op de broodjes zien er lekker uit!

Focaccia

Bij een picknick mag een brood natuurlijk niet ontbreken. Een brood kun je snijden in porties of ter plekke er iets van afscheuren. Neem heerlijke dips mee zoals aioli om het af te maken!

Cherrytomaatjes met roomkaas

picknick gerechtjes

Wie mij een beetje kent weet dat ik gek ben op tomaten. Dit zijn cherry tomaatjes met roomkaas en basilicum er in gestopt. Makkelijk om te maken en dit lijkt me super lekker!

Wraps

picknick gerechtjes

Wraps zijn ook ontzettend makkelijk om te maken en er zijn veel varianten te bedenken. Deze wraps zijn gemaakt met gerookte kipfilet en zongedroogde tomaten. Je kan bijvoorbeeld ook een variant maken met komkommer en roomkaas.

Kaneelbroodjes

Ik ben zelf meer van zoute / hartige gerechten maar een zoet gerechtje / broodje kan natuurlijk niet ontbreken bij een picknick. Kaneelbroodjes gaan er altijd wel in bij mij en deze variant ziet er erg lekker uit!

Hartige spiesjes

picknick gerechtjes

In het begin zagen we al spiesjes gemaakt van fruit. Je kunt natuurlijk ook andere spiesjes maken met hartige dingetjes. Dit is een variant met mozarella, tomaat, olijf, paprika en radijs. Je kunt bijvoorbeeld ook oud hollands kaas en worst gebruiken.

Gevuld borrel brood

picknick gerechtjes
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je kunt naast gewoon brood ook een brood meenemen wat gevuld is met iets. In dit voorbeeld is het gevuld met Boursin, een roomkaas. Je kunt er ook voor kiezen om dit te vullen met bijvoorbeeld kaas / brie.

Kokosmakronen

Je kunt ook koekjes meenemen voor de afwisseling. Kokos makronen vind ik altijd lekker en zelf gemaakt is natuurlijk veel beter. Deze zien er lekker cruncy uit. Ik heb er nu al zin in!

Welke gerechtjes neem jij graag mee naar een picknick?

Geef een reactie