Beauty & Mode

Review: Utsukusy Bijin Vivifing Face Mask.

Maskertjes vind ik altijd fijn om te gebruiken. Even lekker relaxen en het laten intrekken. Het is natuurlijk ook fijn als het masker ook daadwerkelijk een beetje werkt voor de huid en iets toevoegt. Vandaag review ik de Utsukusy Bijin Vivifing Face Mask en laat ik je weten of deze werkt.

review.jpg

Utsukusy

Utsukusy is een webshop die als enige salon producten verkoopt in Nederland. Er zijn verschillende huidproducten te vinden. Wat ook een groot voordeel is, is dat Utsukusy een natuurlijk een dierproefvrij merk is. Dat vind ik zelf altijd wel een fijn idee.

20160607_150521.jpg

Het product

”Alle gezichtsmaskers van Utsukusy breng je aan boven op het serum en creme, zodat alle voedingstoffen uit deze producten door het masker in de huid geduwd worden.

De Bijin Vivifing Face mask is een regenererend en verstevigend masker. Verstevigt de onderste huidlagen, en versnelt het regeneratievermogen van de cellen. Herstelt een beschadigde huid en brengt de huid opnieuw in balans. Dit is een ideaal masker voor mensen die direct resultaat willen zien. Masseer het masker op het gezicht en laat het een paar minuten intrekken. Het masker neem je af met een gastendoek en warm water.

Vooral wanneer je nog een avondje uit gaat en er stralend en gezond uit wil zien, heb je een geweldig resultaat met dit snelle masker. Inhoud: 200ml”

20160607_150609.jpg

De beschrijving van het product is erg duidelijk en uitgebreid. Ik vind het fijn als ik precies weet hoe je een product moet gebruiken, wat het zou moeten doen en welke ingrediënten er in het product zitten. Dan weet ik waar we het over hebben en wat ik kan verwachten van het product.

Het masker moet je dus aanbrengen bovenop een cremé of serum. Dit is zo aangezien het masker erg geconcentreerd is. Het masker zou het regeneratievermogen van de cellen dus moeten versnellen. Je huid zou door het masker dus ‘jonger’ moeten worden. Het brengt de huid in balans en herstelt beschadigde huid. En wat ook leuk is: Je zou het gelijk moeten zien. Er worden een hoop belofte’s gemaakt dus ik ben benieuwd.

20160607_150521.jpg

Ingrediënten

Aqua, Kaolin, Titanium dioxide, Bentonite, Propylene Glycol, Bisabolol, Calendula officinalis extract, Chamomilla recutita extract, Dichlorobenzyl alcohol, 2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Parfum, Coumarin

Kaolin is een soort van klein en werkt absorberend en trekt gifstoffen en oneffenheden uit de huid.  Titanium dioxide word gebruikt voor het wit maken van het product. Bentonite dient als verdikkingsmiddel. Propylene Glycol houdt vocht vast (in de huid). Bisabolol is een zeer goed ingrediënt en dient voor wondheling . Calendula officinalis extract trekt de huid samen. Dichlorobenzyl alcohol werkt tegen keelpijn, ik snap niet waarom dit erin zit maar het is niet schadelijk. 2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol is een soort alcohol en ook zit er parfum in. Daar houdt ik niet zo van in producten maar gelukkig staat het op het einde wat betekent dat er niet zoveel in zit.

Al met al een goede ingrediënten lijst.

20160607_150649.jpg

Werking.

De substantie is een beetje klei-achtig. Het heeft niet echt een geur. De substantie is wit-grijs. Het doet me een beetje denken aan boetseer klei, haha. Het masker trekt eigenlijk gelijk in. Ik had een beetje op mijn hand gedaan en binnen enkele seconden was het al hard aan het worden.

Ik bracht eerst de créme aan die ik van Utsukusy ook heb aan. Het masker word dus hard op de huid. Niet heel hard gelukkig. Het voelt gewoon prettig aan. Ik snap nu wel waarom ik eerst een créme moest gebruiken. Het masker is namelijk erg geconcentreerd. Ik heb het tien minuten laten intrekken en daarna heb ik het afgespoeld met warm water.

Ik kon gelijk al verschil merken. Mijn huid was inderdaad zachter en gladder. Ik heb natuurlijk zelf al een jong huidje dus ik kon niet heel goed testen of het je huid echt jonger maakt maar doordat mijn huid lekker glad, schoon en zacht aanvoelt na het gebruikt van dit masker denk ik dat het zeker effect hebt.

20160607_150602

Ik ben dus zeker positief over dit masker en zal het zeker nog vaker gaan gebruiken. De Utsukusy Bijn Face Mask is verkrijgbaar bij de Utsukusy webshop voor 49 euro.

Wat is jouw favoriete face masker?

Dit artikel bevat een product wat ik heb ontvangen.

1 thought on “Review: Utsukusy Bijin Vivifing Face Mask.”

Geef een reactie