Beauty & Mode

Review: Utsukusy Sho (oog) make-up reiniger

Utsukusy is een Japans merk. Ze verkopen hier van alles wat te maken heeft met beauty, van cremes tot bb cream. Ook verkopen ze een make-up reiniger. Het leek me leuk om eens een make-up reiniger te testen van een japans merk. Ik laat je mijn bevindingen horen in deze review.

20160223_165644.jpg

”Een lichte maar effectieve oog en lippen make-up remover. Geschikt voor het gehele gezicht. Olie vrij. Anti-oxidant werking, reinigt en verfrist de huid zodat je er weer fris en fruitig uitziet.”

Dit zegt Utsukusy zelf over het product. Het is een duidelijke uitleg over het product. Wel is het voor mij onduidelijk of het speciaal voor de ogen en lippen is of echt voor het hele gezicht is. Gewoon even uittesten dus.

De reiniger zit in een doorzichtige fles. Het uiterlijk vind ik er leuk uit zien, het is anders dan andere reinigers. Ook ziet het er een beetje japans uit. De fles gaat open door op de dop te klikken, dan komt hij omhoog. Je moet wel hard knijpen in de fles  voordat er iets uitkomt.

20160223_165901.jpg

De reiniger is een soort van doorzichtige crème. Hij ruikt een beetje kruidig, dat vind ik wel lekker. Omdat ik geen idee had hoe je dit moest gebruiken heb ik maar iets gedaan. Ik heb eerst mijn gezicht natgemaakt, daarna de gel er op gesmeerd en vervolgend heb ik de crème er af geveegd met een nat washandje.

Edit: Utsukusy zegt dit over de werking van het product:  

Een make-up reiniger is bedoeld om make-up af te halen. Deze is geschikt voor ogen en lippen, maar je kan ook je hele gezicht afnemen (als je bijvoorbeeld foundation draagt). Dit doe je met een watje, net zoals je dat met elke andere make up reiniger zou doen.

Nadat je een make-up reiniger hebt gebruikt moet je altijd nog je huid reinigen met een gezichtsreiniger (wij hebben de Bijin Facial cleanser cream of de Wasabi cleaner) en daarna verzorgen met een crème.

20160223_165824_001.jpg

De werking van de reiniger is zeer goed. Het haalt al je make-up er in een keer af. Er blijft nog wel een beetje foundation hangen maar dat kun je makkelijk weghalen met een toner. Om dit product te gebruiken was wel even wennen aangezien ik normaal nooit echt creme’s gebruik als reiniger.

Omdat de crème een beetje kruidig rook was ik bang dat hij ging irriteren bij mijn ogen maar dat was helemaal niet het geval. Op de ogen werkt de reiniger ook goed en je kan het vergelijken met een reiniger op basis van olie. De make-up druipt als het ware van je gezicht af.

20160223_165911

De reiniger zal ik niet zo snel voor mijn hele gezicht gebruiken omdat ik het toch teveel gedoe vind in tegenstelling tot een andere reiniging. Wel merk ik als ik de reiniger gebruik dat mijn huid zachter is. Voor het verwijderen van oog make-up vind ik deze reiniger wel heel fijn en ik gebruik hem nu bijna elke dag.

De make-up reiniger is te vinden in de webshop van Utsukusy. Klik hier. 

Heb jij wel eens japanse producten gebruikt?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

Dit artikel bevat een product wat ik heb ontvangen.

3 thoughts on “Review: Utsukusy Sho (oog) make-up reiniger”

Geef een reactie