Lifestyle

School story tag.

De school story tag is al een jaartje oud. Ik heb hem bij veel youtubers en blogger gezien en vond het leuk om meer over hun schooltijd te weten te komen. De tag is bedacht door Beautygloss. Nu ben ik aan de beurt en vul ik vragen in over mijn schooltijd. Ik ben nog niet klaar met school maar ik heb wel al een vmbo diploma dus kan ik denk ik al genoeg vertellen.

schoool

  1. Hoe oud ben je en zit je nog op school?

Ik ben 17 jaar en ja ik zit nog op school. Ik heb de middelbare school al afgerond en doe inmiddels MBO 4 Media Manager. Ik ben zeker van plan om nog een HBO opleiding te doen.

2. Welk niveau(s) heb je gedaan?

Heel simpel en saai maar dus VMBO en MBO. Ik kwam op en VMBO schcool terwijl ik eigenlijk kader advies had. Eenmaal op die school ging het heel erg goed en kon ik zelfs overstappen naar de havo. Ik heb dat uiteindelijk niet gedaan maar als ik er aan terug denk had ik dat misschien wel beter kunnen doen en kon ik het denk ik wel aan.

3. Wat vond je het leukste vak op school?

Economie! Ik was er heel goed in en vond alles er eigenlijk leuk aan. Ik haalde bijna altijd tussen de 8 en een 10. In het laatste jaar hoefde ik zelfs niet eens naar de lessen te komen omdat ik het toch allemaal snapte en het zelfstandig kon doen. Ik hoefde daarom alleen maar af en toe wat opdrachten te laten zien en natuurlijk het examen maken! Op dit moment heb ik er geen aangezien we veel projecten doen.

audititie2

4. Wat vond je het stomste vak op school?

Gym… Ik kon het totaal niet met mijn gym leraar vinden en het voelde altijd alsof hij mij een lager cijfer gaf omdat hij me niet mocht. Nee ik was zeker niet de beste leerling maar daar kon ik niet veel aan doen. Ik had op de middelbare school veel last van astma en hoofdpijn waardoor gymen moeilijk was. Ondanks dat deed ik wel altijd mijn best maar dat kon de gym leraar niet inzien. Ik heb ook veel problemen door gym gehad wat wel vervelend was.

5Hoe laat stond je op om naar school te gaan?

Toen stond ik bijna elke dag kwart voor 7 op. Het lag natuurlijk ook aan mijn rooster. Ik vond het echt nooit leuk om op te staan en was ook zo blij als ik de eerste paar uur vrij had. Nu sta ik ongeveer half 7 op dus ietsje later.

6. Hoe ging je naar school? Fiets, bus, etc.

Op de middelbare ging ik bijna altijd op de fiets. Soms haalde ik mijn ouders me over om te brengen, dat vond ik echt fijn. Soms ook een enkele keer met de bus als het heel erg sneeuwde, glad was etc. Ik had dan echt geen zin om in die kou te fietsen en vond het stiekem ook eng. Het was ongeveer 20 minuten fietsen. Nu ga ik altijd met de bus. Het is anderhalf uur reizen. Soms is het best vermoeiend maar het went wel.

7. Wat voor schooltas gebruikte je?

Op de middelbare heb ik echt 3 jaar met een jongensachtige Bjorn Borg rondgelopen. Fashion boeide me totaal niet. Pas in de 4de begon het met iets te boeien. En ik kocht een Converse tas, ook heb ik nog een half jaartje een roze Puma tas mee naar school genomen. Vorige jaar (1ste mbo) had ik in het begin een soort van koffertje waar je laptop in kon doen. Dat was super handig maar die ging helaas kapot. Daarna heb ik rondgelopen met een handtas en laptop tas. Dit jaar heb ik een Herschel rugtas gekocht en als ik de laptop niet nodig heb neem ik gewoon een handtas mee.

8. Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas?

Op de middelbare geen. Make-up boeide me niet veel. Pas in de 4de begon ik me daar op te richten. Wel deed ik soms mascara op maar die nam ik niet mee. Wel nam ik deo mee maar dat was echt het enige. En nu zit mijn tas echt bomvol met beauty spullen. Van lip butter tot lipstick. Alles zit er in. Het liefst zou ik ook nog mijn hele make-up stash meenemen maar helaas gaat dat niet…

9. Wat voor agenda had je vroeger?

Kort antwoord: Loesje agenda. Ik had hem echt elk jaar, 4 jaar lang. Vorig jaar had ik een moleskine agenda wat ik echt heel erg handig vond. Dit jaar kon ik die niet vinden dus heb ik maar weer een loesje agenda genomen, haha.

10. Wat is jou grootste schoolblooper?

DIT FILMPJE.

11. Wat deed je als de les saai was?

Meestal maakte ik dan al mijn huiswerk of werkte ik verder. Ik praatte ook uit verveling. Ook probeerde ik op mijn mobiel spelletjes te spelen (we mochten niet op onze mobiel). Nu heb ik veel meer vrijdheid qua dingen doen. Als ik me nu verveel

12. Wie is jouw favoriete leraar en waarom?

Ik ga haar niet noemen ivm met privacy maar het was mijn Nederlands lerares. Ik had op de middelbare school niet altijd een even leuke tijd maar ze heeft me echt gesteund en door de jaren heen geholpen. Ook kon ik wel met haar lachen.

13. Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school.

Een specifiek grappig verhaal kan ik zo niet bedenken. Maar ik weet nog wel dat ik en mijn vriendinnen elke keer van die vreselijke paparazzi foto’s van elkaar gingen maken. De een nog lelijker dan de ander, haha. En daar maakten we dan soms meme’s van. Ja dat was wel heel leuk als ik nu de foto’s terugkijk.

14. Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?

Nou ik ben dus nog bezig met school dus heb nog geen beroep.

Dat was de tag alweer. Hoe was jouw schooltijd?

Geef een reactie