Lifestyle

Slapen tips – Mijn eigen tips om in slaap te komen

slapen tips

Ik weet niet precies wat het is maar de laatste tijd heb ik wat moeite met slapen. Ik heb hier nooit echt last van gehad (en gelukkig maar) Maar nu heb ik er ineens wel last van af en toe. Ik heb wel een paar dingen die mij dan wel werken om wel te gaan slapen. Ik deel mijn slapen tips in deze post.

Nog even een site note: ik ben natuurlijk geen dokter en dit zijn geen wonder tips voor als je echt een slaap probleem hebt. Als je echt een erg slaap probleem hebt, raad ik je aan om naar de dokter te gaan. Dit zijn alleen mijn slapen tips die mij persoonlijk helpen.

Leg je telefoon weg

Vaak ben ik nog tot laat op mijn mobiel en dat helpt niet voor een goede nachtrust. In je telefoon zit blauw licht wat niet goed voor je is. Op mijn telefoon zit toevallig een zogeheten blauw licht filter waarmee ik mijn telefoon kan filteren van dat blauwe licht en ik zet mijn telefoon ook op deze stand als ik ga slapen. Daarnaast is het bewezen dat het niet goed voor je is als je in de avond nog gebruik maakt van beeldschermen (telefoon, tv etc.). Vaak doe ik alles weg qua mobiliteit en ga ik nog even een uurtje lezen voordat ik ga slapen.

Chille acoustic muziek

Een van de grootste tips die ik kan geven voor slapen is rustige muziek. Vaak ben ik als ik wil gaan slapen ineens klaar wakker. Om weer een beetje in de cozy chill vibe om te gaan slapen te komen doe ik wel eens chille muziek aan. Denk dan aan artiesten zoals Ed Sheeran, Lana Del Rey, Oh Wonder en London Grammer. Zo word ik lekker rustig. Ik heb hieronder mijn eigen playlist ingevoegd waar ik altijd naar luister.

Iets kleins doen en dan weer gaan slapen

Deze kop ziet er misschien een beetje gek uit. Soms heb ik dat ik aan een miljoen dingen denk precies wanneer ik wil gaan slapen. Dat gaat dan niet meer lukken natuurlijk. Om dan iets van de zorgen weg te nemen ga ik dan of een taak doen die ik wil doen of ik ga een to do list maken. Uiteindelijk ga ik dan weer opnieuw proberen te slapen.

ASMR Video’s

Als ik dan echt niet kan slapen en al uren wakker ben wil ik nog wel eens een ASMR video opzetten. ASMR video’s waar mensen iets laten zien in een fluisterende toon en alles gaat daarin heel langzaam. Persoonlijk hou ik niet heel erg van deze video’s maar als ik echt wil slapen kan dit wel eens werken. Ik kijk dan het liefst video’s waar ze iets doen met planningen of een collectie laten (bijv. make-up stash).

Klik hier om deze video te bekijken. 

Dat waren mijn tips die ik voor jullie heb!

Meer over slapen lezen? Lees hier mijn antwoorden op de I love sleep tag. 

Heb jij nog een goede tip om te kunnen slapen?

Geef een reactie