Lifestyle

Tag In de agenda van… – Antwoorden op vragen over mijn agenda!

Ik zag een artikel op 2WMN over de agenda van Vera Camilla. Dat vond ik zo’n interessant artikel dat ik het niet kon laten om de vragen zelf ook in te vullen in de vorm van een soort tag. De vragen / artikel heb ik dus niet zelf bedacht. Kijk je mee naar mijn antwoorden van de tag In de agenda van?

Heb je überhaupt een agenda of ben je daar allergisch voor en zie je wel waar het schip strandt?

Ik gebruik zeker wel een agenda. Zonder een agenda zou mijn leven zo onoverzichtelijk worden. Ik zou echt van alles vergeten en ik zou daar niet gelukkig van worden.

Heb je een papieren of digitale agenda of misschien wel meerdere agenda’s / lijstje(s) ?

Ik heb eigenlijk altijd de moleskine agenda gehad, wat een prachtig ding zeg! Echt precies mijn stijl. Sinds dit schooljaar heb ik de Mascha planner gekocht. Tot nu toe bevalt hij heel goed en vooral de stickers die erbij zitten vind ik helemaal top. In mijn agenda schrijf ik wanneer ik moet werken en wanneer ik school heb. Ook zet ik er in wanneer schoolopdrachten af moeten zijn, ik een toets heb en wanneer er een artikel online komt op mijn blog. Ik gebruik zo af en toe to do lijstjes voor als ik veel dingen moet doen.

Wat voor agenda heb je en hoe ziet deze er uit? Digitaal, zakelijk, geen agenda alleen maar lijstjes, leuk versierd, georganiseerd?

Zoals hierboven al gezegd gebruik ik de Mascha planner. Deze ziet er natuurlijk supermooi uit. Mooi kleuren thema en lettertypes. Ook zitten er stickers in waarmee je je agenda helemaal kunt personaliseren. Ook gebruik ik washi tape om andere vakjes te creëren en een foutje te corrigeren.

tag in de agenda van

Hoe ziet gemiddeld genomen jouw week er uit? Waar staat jouw agenda bomvol mee?

Ik volg de HBO studie Commerciële Economie. Ik word ongeveer 16 uur verwacht, daarnaast moet ik veel voorwerk doen en natuurlijk opdrachten. Daarnaast heb ik als bijbaan de Action erbij waar ik 2-3 avonden werken en ik werk dan zaterdag de gehele dag. Daarnaast moeten er ook nog drie artikelen per week online komen. Dit plan ik samen in met het huiswerk te doen. Het klinkt zo bij elkaar reuze veel maar als je het allemaal goed inplant is het prima te doen.

Ben jij graag onder de mensen of liever op jezelf?

Als ik echt moet werken voor school of mijn blog ben ik liever alleen. Met andere ben ik dan weer geneigd om andere dingen te gaan doen dan het werk wat ik moet doen. Op school en werk vind ik het super leuk dat ik klasgenoten en collega’s heb, je motiveert elkaar beter in een groep.

Heb jij wel eens ‘een verborgen agenda’?

Nee, eigenlijk helemaal niet.

Heb je voldoende me-time in de agenda geblokt deze week of zint het je niet?

Ik neem altijd wel zelf mijn rust. Sowieso doe ik na 20:00 (of als ik moet werken na 21:00) niet veel meer. Het is toch verleidelijk om nog even wat af te maken in de avond maar mij kennende zit ik dan tot middernacht te werken. Goed voor de productiviteit, wat minder voor de nachtrust ;). Vandaar dat ik na dat tijdstip niks meer doe. Ik ga dan douchen en mezelf verzorgen en daarna ga ik nog even lezen.

Waar kijk jij elke week weer naar uit?

Klinkt misschien stom, maar ik kijk nooit echt naar iets uit. Ja, als ik leuke afspraken of iets heb dan kijk ik daar natuurlijk naar uit. Maar verder?

Wat zijn de terugkerende dingen in jouw agenda? Sporten of dat frietje op de bank? En op welke dag/tijd?

Ik heb eigenlijk niet echt iets wat terugkeert op een dag. Wel heb ik een vrijwel vast school rooster. Daarnaast werk ik elke zaterdag.

Het is weekend! Wat staat er op de agenda? Lekker Netflixen of ga je flink los? Of iets totaal anders?

Op zaterdag moet ik werken. Ik de avond vind ik het wel eens leuk om een drankje te doen of uit te gaan. Op zondag ligt het er maar net aan waar ik zin in heb. Of ik heb een lekker lui dagje of ik ga iets leuks doen zoals naar de bioscoop.

Wanneer denk je op zondagavond: “Yes ik had een geweldige week!” als in wanneer is voor jou de week geslaagd als je terug bladert in je agenda?

Als ik veel productieve dingen in combinatie met leuke dingen hebben kunnen in die week. Ik vind het balans daartussen heel belangrijk.

Welke foto omschrijft in een afbeelding hoe deze week van je agenda was?

tag in de agenda van
Hoeveel procent van je tijd besteed je aan de volgende onderwerpen?

Werk: 50%
Huishouden: 5%
Sociaal: 10%
Me-time (dus hobby’s/sporten/in bad gaan/leuke dingen doen): 10%
Relatie: 0%
Familie: 15%
Overig: 10%

Is je leven in balans qua tijdsbesteding?

Ik denk van wel, ja. Het klinkt allemaal alsof ik veel doe (HBO studie, bijbaan en een blog) maar echt: plannen is the key! Als je alles goed plant en niks gaat lopen uitstellen komt het allemaal wel goed. Natuurlijk heb ik ook weken dat het allemaal heel veel is, daarom probeer ik veel vooruit te werken (vooral met mijn blog). En als het echt niet lukt, publiceer ik eens geen artikel. Ik voel me daar niet schuldig over ofzo. Natuurlijk vind ik het dan wel jammer, maar school gaat voor!

Vink jij de (denkbeeldige) lijst in de agenda af aan het eind van de dag of schuif jij nog weleens het een en ander vooruit?

Wat ik af wil hebben voor die dag probeer ik uiteraard gewoon af te hebben maar het komt helaas wel eens voor dat het niet realistisch is. Dan probeer ik het gewoon zo snel mogelijk wel af te hebben.

Je staat onder enorme druk en hebt een to-do lijst van hier tot Tokio. Hoe pak je dit aan en welke kwaliteiten helpen je daarbij?

Ik maak een overzichtelijke to-do list. Ik zet de belangrijkste dingen bovenaan, dingen die echt moeten gebeuren zoals opdrachten inleveren. Leren voor tentamens moet bijvoorbeeld ook gebeuren maar is geen eis wat perse moet. Als laatste komt dan mijn blog. Ik probeer natuurlijk gewoon alles af te hebben maar soms is het even niet anders.

Is er iets in je leven waar jij nog niet veel tijd aan besteedt, maar waar je graag meer tijd/ruimte aan zou willen besteden? Een droom, doel, passie, verlangen? En ga je hier een agendapunt van maken?

Ik wil later nog veel gaan reizen. Klinkt misschien een beetje cliché maar de wereld is zo groot, het is zonde om alleen maar Nederland gezien te hebben. Helaas heb ik maar een studenten leven, dus het geld is er niet altijd voor. Ik zou zelf ook wel meer aan mijn blog en binnenkort video’s willen besteden.

Welke leuke dingen staan er de komende tijd op de agenda?

Pfoe, binnenkort (oktober) staat Lady Gaga op het programma. Verder gaan de echt leuke dingen nog wel een tijdje duren. Natuurlijk ga ik nog wel de basis leuke dingen doen hoor, zoals met vrienden afspreken.

Andere tag lezen? Lees hier de netflix tag!

Wat staat er allemaal in jouw agenda?

Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter. 

2 thoughts on “Tag In de agenda van… – Antwoorden op vragen over mijn agenda!”

Geef een reactie