Beauty & Mode

The Body Shop British Rose – Gehele nieuwe collectie!

The Body Shop heeft weer een nieuwe collectie, namelijk de British Rose Collectie. Toen ik de collectie zag was ik niet gelijk fan, ik dacht dat ik de lijn niet zo lekker zou vinden maar na het gebruiken van de producten ben ik fan! Kijk je mee naar mijn bevindingen?

british rose.jpg

De collectie

”Je zit op rozen met onze nieuwe British Rose collectie van the body shop, een briljante Britse interpretatie van een tijdloos icoon van vrouwelijkheid. Onze rozen worden speciaal voor The Body Shop gekweekt op een milieu-award winnende kwekerij hartje Engelse countryside, en vervolgens met de hand geplukt, gedroogd aan de lucht en ter plekke gekweekt in het frisse bergwater. Dit zorgvuldig uitgevoerde extractieproces levert de allerhoogste kwaliteit rozenessence voor onze producten op”

Dit zegt The Body Shop zelf over de nieuwe lijn british rose producten. Klinkt goed en zoals we van The Body Shop gewent zijn is het lekker natuurlijk. De rozen zijn 100% biologisch gekweekt voor de producten en dat vind ik mooi. Toen ik het las was ik niet gelijk enthousiast omdat ik rozengeur meestal niet zo erg lekker vind. De lijn bestaat uit 9 lichaamsproducten en 3 make-up producten.

producten.jpg

Producten

Lichaamsproducten:

 • The body shop British Rose Shower Gel – 60 ml 12,00
 • The body shop British Rose Petal-Soft Bath Foam – 250 ml 7,00
 • The body shop British Rose Petal-Soft Hand Cream – 100 ml 11,00 / 30 ml 5,50
 • The body shop British Rose Eau De Toilette – 100 ml 19,00
 • The body shop British Rose Exofoliating Soap – 100 g 19,00
 • The body shop British Rose  Exofoliating Gel Body Scrub – 250 ml 18,00
 • The body shop British Rose Instant Glow Body Essence – 250 ml 17,00
 • The body shop British Rose Instant Glow Body Butter -200 ml 16,00

Make-up producten:

 • Lip & Cheek Stains – 16,00
 • Special Edition Brittish Rose Eye & Cheek Palette – 30,00
 • British Rose Nail Colour – 6.8ml 6,00

Een erg volle collectie! Er zitten echt een aantal leuke producten tussen. Ik deze post laat ik je de Shower Gel, Body Essence en Body Butter zien. In een andere post laat ik je nog eens de Eye & Cheek make-up palette zien.

British Rose Shower Gel

shower gel.jpg

 • ”Bevat silliconen
 • Bevat geen Parabenen
 • Bevat geen Gluten”

Dit is het enige wat The Body Shop over het product te zeggen heeft. Goed een Shower Gel kennen we nu natuurlijk langer dan vandaag. Ik vind de Shower Gels altijd het leukste uit de collectie. Ik was een beetje bang dat het een ouderwetse rozengeur zou zijn. Dat vind ik namelijk helemaal niet lekker.

close up shower.jpg

Maar dat blijkt niet zo te zijn! Ik vind de geur juist heel lekker terwijl ik helemaal niet zo van een ‘rozen geur’  houdt. De geur is heel lichtjes, je ruikt een roos maar die geur is heel lekker. Zelfs een beetje zoet. Qua werking werkt de Shower Gel ook fijn, hij is lekker fris. Wel schuimt hij niet zo wat ik wel jammer vind wat ik hou wel van wat schuim.

British Rose Instant Glow Body Essence

essence.jpg

”Ready, Set, Glow. Met zijn ultralichte textuur en 24H hydraterende formule geeft de nieuwe British Rose Instant Glow Body Essence een doffe huid direct glans. Je huid voelt, soepel, glad en zo zacht als rozenblaadjes.”

Dit product kende ik nog niet zo goed. Ik had echt nog nooit van een ‘body essence’ gehoord. Maar dit is eigenlijk gewoon een lichte body lotion. Bij deze ‘essence’ word een glow belooft aan het lichaam.

essence close-up.jpg

De substantie is erg licht. Het is inderdaad een soort van dunne body lotion. In de substantie zit ook een soort van glinstering. Dat is dus ook de glow die je op je huid krijgt. Dit glow is ook erg te zien. Verder is hij gewoon licht maar wel voedend.

British  Rose Instant Glow Body Butter

BODY BUTTER.jpg

”Een bloemenblaadjes-zachte huid. Dompel je huid de hele dag onder in dauwachtige hydratatie met onze nieuwe British Rose Instant Glow Body Butter. De fluweelzachte formule voelt lekker licht, maar is ondertussen rijk aan hydratatie. Laat een all-over glow en een subtiele geur achter. Perfect voor de droge tot normale huid.”

De Body Butter is anders dan de normale Body Butters van The Body Shop. Deze is namelijk erg licht en minder ‘hard’ dan de normale. Het is bijna een body lotion. En ze beloven dat deze je een glow geeft. Dat is mooi meegenomen. Ook in deze Body Butter wel geschikt voor mij aangezien ik een vrij droge huid heb vooral op mijn benen.

body buter close up.jpg

Deze Body Butter is heel mild, hij laat niet echt een vet laagje achter. Ik vind het een fijne Body Butter die lekker mild is. Ideaal dus voor de zomer. De geur van de rozen is wederom weer lekker in dit product. Wel moet ik zeggen dat de geur meer aanwezig is in dit product. Dat vind ik helemaal niet erg want de geur is erg lekker. Ook geeft de Body Butter een subtiele glow aan het lichaam dus ook die belofte is waargemaakt.

Conclusie

products.jpg

Ik vind de producten die ik heb getest erg fijn. Ik was eerst bang dat ik de geur vies zou vinden omdat ik niet zo van rozen geur houdt maar deze geur vind ik verrassend lekker. Hij is mild, ik zou hem zeker even gaan ruiken in een The Body Shop winkel. Qua werking vind ik de producten ook top. Zelf ben ik nog benieuwd naar de parfum, body scrub en de lip & cheek stains.

Heb jij de British Rose collectie al gezien?

Een review zien van een ander The Body shop product? Klik hier om een artikel te lezen over de hemp protector hand crème!

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

Dit artikel bevat producten wat ik heb ontvangen.

2 thoughts on “The Body Shop British Rose – Gehele nieuwe collectie!”

Geef een reactie