Beauty & Mode

The power of make-up.

power of make-up

Je kent vast wel de video van NikkieTutorials. Dat ze half make-up, half geen make-up op heeft. Die video heeft me geïnspireerd tot het schrijven van dit artikel. Want ik geloof zelf heel erg in de power van make-up.

Ik volg Nikkie zelf al een tijdje en vond het super voor haar dat haar video viral ging. Zelf ben ik het heel erg met Nikkie eens. Want je moet dragen wat je wilt vind ik. Draag je niets, een beetje make-up of een heleboel make-up? Helemaal niets mis mee. Je moet dragen waar jij je prettig bij voelt. Helaas is er de laatste tijd veel kritiek op het zowel niet dragen van make-up als wel.

Zelf draag ik make-up. Soms draag ik alleen basis make-up zoals foundation, mascara en blush. Op sommige dagen vind ik het leuk om uit te pakken met een leuke ooglook, felle lipstick of bronzer. Ik vind het heerlijk om met make-up bezig te zijn. Ook vind ik het leuk om steeds nieuwe producten te kopen en dan met name oogschaduw. Het is leuk om als het ware steeds wat beter er in te worden en leukere en mooiere creaties te maken. Helaas heb ik ook dagen dat het wat lastiger gaat helaas.

Ik gebruik geen make-up voor jongens of omdat ik een laag zelfbeeld heb over mijn gezicht. Nee, ik vind het leuk om mezelf op te maken. Ik vind het zelf er ook wat mooier en frisser uitzien. Ook zoals hierboven is vermeld hou ik er van om leuke creaties te maken. Ik vind het jammer dan make-up altijd met onzekerheid gepaard gaat, want dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Ik vind het fijn om mijzelf te verzorgen en daar hoort make-up voor mij bij. Ik doe het dus eigenlijk voor mijzelf. Toch denken veel mensen daar anders over.

Mensen zoeken nou eenmaal naar een achterliggende reden waarom je iets doet. ”Ze draagt veel make-up omdat ze onzeker is, omdat iedereen het doet, omdat ze er bij wil horen” zijn termen die ik regelmatig hoor en dat vind ik best wel jammer. Kan iemand niet gewoon make-up dragen omdat ze het fijn en leuk voor haar zelf vind? Waarom moet er altijd een reden zijn en waarom houden mensen zich altijd bezig met wat anderen wel of niet doen? Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook naar anderen kijk natuurlijk. Ik probeer zelf nu me minder met anderen bezig te houden. En wat ik dus merk, is dat we soms echt kritisch over anderen zijn.

power

Ik heb eigenlijk respect voor iedereen. Ik ben totaal geen hokjes persoon en kan het met veel personen vinden. Daarom wil ik jou meegeven dat het goed is wat je doet. Of je nou wel of geen make-up draagt, het is goed. Alles is goed. Je moet doen waar jij je goed bij voelt. Ik denk dat er altijd kritiek zal zijn op het zowel geen make-up dragen of juist wel. Mensen hebben altijd een oordeel klaar. Er zullen altijd mensen zijn die kritiek hebben klaar liggen. Wees dus gewoon jezelf!

Zie het zo, als jij iets doet wat je niet leuk vind, houd wel de negatieve reacties buiten maar dan voel je je alsnog rot omdat je iets doet wat je eigenlijk niet leuk vind. Dat schiet dus niks op. Je kunt dus maar beter jezelf zijn in alles wat je doet. Zelf heb ik heel erg met kritiek te maken gehad en daardoor heb ik me in het begin wel veranderd. Maar daardoor werd ik niet echt gelukkig. Nu ik gewoon mijzelf ben voel ik me veel fijner en trek ik de juiste mensen aan. Natuurlijk heb ik nog steeds kritiek, maar dat zal altijd bestaan. Ik negeer het maar en geloof in de power van make-up.

Draag je wel make-up of geen make-up en wat vind je daar van?

1 thought on “The power of make-up.”

Geef een reactie