Ondernemerschap & Bloggen

Thuiswerken tips – Goede tips om productief thuis te werken

thuiswerken

Het werken is voor veel mensen ontzettend veranderd. Veel mensen werken nu zoveel mogelijk thuis. Zo zoomen we er op los en we proberen zo productief mogelijk te zijn. Vandaag deel ik thuiswerken tips met hoe jij het beste op een productieve manier thuis kunt werken. Lees je mee?

Maak een planning

Het is heel belangrijk om je week beginnen met een planning. Zo kun je heel direct zien wat je precies allemaal moet doen vandaag of deze week. Zo breng je snel structuur aan in je dag. Een tip hierbij is om ook de kleine dingen op te schrijven zoals de mail en het telefoontje wat je moet plegen. Zo vergeet je geen dingen en zie je heel overzichtelijk wat er allemaal moet gebeuren. Zelf gebruik ik op dit moment de planner van Cynthia van StructuurJunkie. Dit Echt een super mooie en overzichtelijke planner die je zelf kan inplannen zoals je dat zelf wilt. Deze planner helpt mij echt enorm met mijn planning.

Doe zo normaal mogelijk

Het is belangrijk dat je werk nog steeds als werk voelt. Dus doe de dingen die je normaal ook zou doen voordat je naar werk gaat. Kleed je aan, doe make-up op en ontbijt voordat je met werk start. Zo voel je je een stuk productiever dan wanneer je in je chill outfit gaat thuiswerken. Ook raad ik je aan je ook aan om je aan de werk regels te houden. Doe geen dingen die je op het werk ook niet zou doen. Ga bijvoorbeeld niet elke 5 minuten Instagram checken en doen geen huiselijke dingen tussendoor. Zorg dus dat de privé-werk balans intact blijft en je echt werkt wanneer je normaal ook werkt. Zorg er wel voor dat je de werkdag daarna afsluit en na het werken niet verder gaat met werken.

Gebruik tools

Ik gebruik zelf een tal van tools in het normale leven. Ook nu we allemaal thuiswerken is het handig om je te verdiepen in tools om dit soepeler te laten verlopen. Dit kunnen tools zijn voor werken op afstand met collega’s. Een voorbeeld is hier Zoom (videochatten) of slack (soort whatsapp voor bedrijven). Ook kun je tools gebruiken voor je eigen productiviteit. Klik hier om mijn artikel te lezen over tools die ik gebruik.

thuis werken
Bron: Zoom – Thuiswerken tips

Zorg voor zo min mogelijk afleiding

Ook moet je ervoor zorgen dat je tijdens het werken zo min mogelijk afleiding hebt door de dagelijkse huiselijke afleidingen Zorg ervoor dat je dit probeert te verminderen. Richt een een aparte werkplek in, het liefst in een andere kamer dan waar de rest van het huishouden in verblijft. Maak ook met je huishouden afspraken over het thuiswerken en spreek uit wat je het liefste wilt. Dan is het voor iedereen duidelijk dat je productief wilt werken met zo min mogelijk afleiding tijdens het werk.

Plan pauzes en een lunch in

Gemotiveerd thuiswerken kan in een thuis situatie lastig zijn omdat je natuurlijk in een andere omgeving werkt dan normaal. Zorg ervoor dat je genoeg pauzes inplant zodat je even wat anders kunt doen en daarna weer productief aan de slag gaat. Zorg er wel voor dat deze pauzes kort zijn en je niet andere huiselijke dingen gaat doen maar echt even pauze neemt zoals je ook op werk normaal zou doen. Plan ook een lunch in zoals je die op werk zou hebben zodat je echt even een break hebt in het midden van je werkdag.

Bron: Pexels – Thuiswerken tips

Werk in blokken / Pomodoro techniek

Mijn ultieme tip voor productief werken is werken in blokken met de pomodoro techniek. Dit is een techniek die ik veel gebruik voor productief werken. Er staan veel artikelen over deze techniek op internet. In het kort:

  1. Je maakt een taken lijst met alle taken die nog gedaan moeten worden vandaag.
  2. Je zet een timer met een bepaald tijdslimiet. Een bekend tijdslimiet is 25 minuten. Vervolgens ga je aan het werk met de taken tot de tijd op is.
  3. Na deze periode neem je even pauze (5-10 mintuen) en vink je af wat er allemaal gelukt is.
  4. Je start de timer weer en gaat weer aan de slag.

Dat waren mijn tips! Heb jij nog goede thuiswerken tips voor mij?

Nog een artikel lezen over productief werken? Lees hier een artikel over uitstellen.

1 thought on “Thuiswerken tips – Goede tips om productief thuis te werken”

Geef een reactie