Ondernemerschap & Bloggen

Thuiswerken tools – Tools die je kunt gebruiken om thuiswerken!

Door de Corona crisis zijn er veel mensen die zijn begonnen met thuiswerken. Ook hebben mensen ingezien dat het ook makkelijk kan om thuis te werken. Vandaag deel ik thuiswerken tools om dit thuiswerken wat makkelijker te maken.

Microsoft Teams

Dit is een tool die de meeste mensen wel kennen. Dit is een tool waar je kan beeldbellen met andere mensen. Super handig voor een vergadering of andere zaken. Ik gebruik Google teams zelfs voor ziekenhuis afspraken wanneer het niet meer fysiek kan.

WhatsApp Web

WhatsApp heeft ook een tool waardoor je de app kunt gebruiken voor je browser. Dit is super handig als je op een appje wacht maar je geen zin om de hele tijd op je telefoon wilt kijken, wat ook weer voor afleiding zorgt. Je kunt de tool gebruiken op https://web.whatsapp.com/.

Evernote

Ik maak de gehele dag door notities, zowel op mijn telefoon als op mijn laptop. Met de app Evernote gaat dit heel makkelijk. Daarnaast worden de notities automatisch gesynchroniseerd naar alle apparaten, zodat je je notities altijd bij de hand hebt en gelijk weer verder kunt met de notities.

Google Drive

Google drive is de nieuwe office geworden voor mij. Met Google drive kun je in principe alles wat je met office ook kunt. Bijvoorbeeld een document en een presentatie maken. Het fijne en wat mij betreft van Google drive is dat iedereen toegang heeft tot de documenten en dit ook mag bewerken (mits je toestemming geeft). Geen gedoe met verschillende versies, je stuurt de link en iedereen kan er in werken. Ideaal!

Slack

thuiswerken tools

Dit is een tool die je kunt gebruiken voor kleine bedrijven. Slack is een soort communicatie middel om te kunnen communiceren binnen het bedrijf. Je kunt het zien als een WhatsApp, maar dan zakelijk. Ook heb je functies zoals het aanmaken van aparte kanalen waar je mededelingen in kunt plaatsen.

Ken jij nog goede thuiswerken tools? Deel ze dan hieronder!

Nog meer thuiswerken tips lezen? Klik hier om tips te lezen om productief thuis te werken.

Geef een reactie