Lifestyle

Tips om geld te besparen.

Ik ben al een tijdje bezig om wat geld te besparen. Het lukt niet altijd even goed maar als ik het echt moet dan lukt het wel. Om dit voor elkaar te krijgen heb ik een aantal tips voor jou! Lees snel verder als je net als ik wat wilt besparen.

moneys

1. Maak lijstjes.

Ik maak altijd lijstjes van producten die ik wil gaan kopen. Zo denk je echt na over de spullen die je graag wilt kopen en leid je je af van de andere spullen die je gewoon ziet als je in de winkel bent.

2. Ga niet de stad in als het niet nodig is.

Deze tip is eigenlijk best wel logisch maar ik wil hem er toch even bij zetten. Als je wordt gevraagd om mee te gaan shoppen terwijl je eigenlijk niets nodig hebt zeg dan gewoon nee. Je kunt wel voor de gezelligheid meegaan maar de kans ik groot dat je ook wat wilt kopen.

3. Gratis spullen en/of samples. 

Nu denk je vast: He? Gratis spullen? Waar? Ik leg het je even uit. Er zijn verschillende site’s waar je leuke kleine spulletjes kunt krijgen zoals samples en soms ook grotere dingen. Zelf heb ik al best veel gratis leuke dingen kunnen bemachtigen op deze site’s. Je hebt ook een aantal test panels waar je producten kunt testen voor jouw mening.

Voorbeelden zijn:

– www.gratiz.nl

– www.nugratis.nl

– www.testpanel.nl

– www.gratis.nl

– www.allesgratis.nl

febd6baea97dcfda9b7ef37209267e12

4. Aanbiedingen.

Dit vind ik best wel een belangrijke tip omdat dit best veel geld kan schelen. Veel mensen kijken er gewoon niet na en kopen producten wanneer ze het willen kopen. Fout! Vooral bij dingen zoals douche producten en make-up zijn er vaak aanbiedingen. Dus kijk de folders na als je die thuis krijgt en anders zijn er verschillende apps die de folders online hebben.

5. Ga niet winkelen bij honger.

Voor de mensen die zelf boodschappen doen. Als je trek hebt is de kans groot dat je onnodig veel eten gaat kopen. Probeer dus met een volle maag te gaan winkelen en ook tijdens het boodschappen doen maak je een lijstje. Zelf doe ik nog geen boodschappen. Ook is het misschien handig om te kijken hoeveel je aan eten uitgeeft buitenhuis.

6. Budget merken.

Er zijn heel veel merken die niet zo duur zijn. Dat ze goedkoop zijn betekent niet altijd dat de kwaliteit minder is dan een duurder merk. Dat heb in je in verschillende categorieën van beauty (Essence, Catrice, Hema etc.) tot voedingsproducten (Markant). Eigenlijk heb je voor alles wel goedkopere merken.  Vaak koop je producten door het merk maar je moet jezelf aanleren om echt naar het product en de kwaliteit daarvan te kijken.

20150611_171930

7. Doe mee aan winacties.

Echt overal op het internet kom ik winacties tegen. Op blogs, Facebook, Instagram, noem maar op. Denk niet dat je nooit zult winnen. Als je het vaak genoeg probeert win je wel een keer. Ik zelf heb al een paar keer gewonnen met winacties dus is het het proberen zeker waard.

8. Ruil of leen spullen met vrienden.

Als jullie dezelfde maat (en smaak) kleding hebben waarom zou je dan niet eens een keer ruilen of iets van elkaar lenen. Zo hoef je niet beide een gloednieuw product aan te schaffen. Zelf ruil ik wel eens boeken met mensen. Natuurlijk moeten je vrienden het ook goed vinden, haha.

9. Maak een lijstje (begroting) van je inkomsten en uitgaven.

Het klink heet saai en een heel werk maar het werkt echt. Maar als je het gaat maken confronteer je jezelf met wat je allemaal uitgeeft en waaraan ook vooral. Als jij niet weet waarom je geld zo snel op gaat is dit de ideale methode om erachter te komen. Dan denk je de volgende keer wel na wanneer je iets koopt van die categorie.

scrub

10. Do It Yourself! 

Er zijn verschillende producten die je makkelijk zelf kunt maken zoals scrub, lippen balsem of body butter. Mocht dit nou net op zijn, zoek dan op internet naar DIY’s en misschien kun je het wel zelf maken! Ook is het heel leuk als het lukt. Als jullie nog DIY’s op deze blog willen zien, laat het even weten en wat voor soort vooral.

11. Kortingskaarten.

En de laatste bespaar tip die ik voor je heb zijn kortingskaarten. Het is misschien vervelend om al deze pasjes steeds mee te nemen maar het kan echt wat schelen. Voorbeelden van winkels die een kortingkaart hebben zijn Kruidvat, DA en Albert Heijn. Een tip is ook om een pasjes houder te kopen voor al je kortingskaarten zodat je niet alles in je portemonnee hoeft de stoppen en niet altijd de pasjes mee hoeft te nemen.

Dat waren de tips! Heb jij nog een goede tip? Laat het vooral weten!

9 thoughts on “Tips om geld te besparen.”

  1. Wat leuk dat je hier over schrijft! Veel van deze dingen doe ik ook. Scheelt een hoop geld. Nog een tip: kook gelijk voor 2 dagen. Het is makkelijk en scheelt geld.

Geef een reactie